Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Nem viccből, hanem muszájból készítettem ezt a shortbread-re hajazó nasst, mert 5 napja egy homeopátiás doktornő azt tanácsolta asztmatikus tüneteket produkáló Borimnak, hogy kerülje a glutént és a tejet. Tovább   
Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Desszert reggelire: mogyorós-banános proteinbomba öt hozzávalóból Szeretem teljes értékű reggelivel kezdeni a napot, de a joghurt-zabpehely kombótól már szabadulnék – egyszer már megpróbáltam a granolával, de keresem a további alternatívákat. Tovább    
Mandulás kekszek Zelleitündi módra Mandulás kekszek Zelleitündi módra Egyszerűen nagyszerű kekszek, finoman megpirult mandulával a tetején. Tovább
Gluténmentes kölestorta Gluténmentes kölestorta Ez egy egyszerűen, kevés hozzávalóból összedobható finomság! Nagyon kiadós, és ráadásul sokféleképp variálható. Tovább   
Citromos madeleine Zelleitündi módra Citromos madeleine Zelleitündi módra Ripsz-ropsz sütöttem ezeket a kagylócska formájú francia süteményeket, a madeleineket. Nagyon finom lett nem csalódtam! Tovább   
Karácsonyi gyümölcskenyér Zelleitündi módra Karácsonyi gyümölcskenyér Zelleitündi módra Finom laza tésztájú gyümölcskenyér, karácsonyi hangulattal. Tovább
Kókuszos chia puding finomság Kókuszos chia puding finomság A chia puding nagyon gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható finomság. A legegyszerűbb recept, hogy 1 evőkanál chia magot alaposan összekeverünk 1dl tejjel vagy növényi tejjel. Édesíthetjük tetszőlegesen sztíviával, eritrittel, xilittel, vagy barnacukorral/mézzel is. Ízesíthetjük fahéjjal, de akár kakaóval is. Állni hagyjuk 4 órát és már kész is! Ha van otthon bármilyen gyümölcs, akkor tegyük a tetejére, így még ízletesebb lesz! A puding sűrűségét a hozzáadott folyadék növelésével-csökkentésével tetszőleges beállíthatjuk. Nagyobb mennyiségű folyadékkal smoothie-t kapunk.A videón szereplő recept, kókusztejjel és kókuszreszelékkel készülő verziót mutat be, ahol fel is forralják az egészet, de az alapváltozatnál ez nem szükséges.A díszítéshez szeletelt mandulát és gránátalmát adnak. Tovább   
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Mandulás granola vaníliával Mandulás granola vaníliával Ropogós, ragacsos, édes granola, tele mandulával akár minden reggelire. A vanília jól harmonizál a többi hozzávalóval, együtt új harmóniát alkotnak és a házilag készített reggelik közül, egy mindig elővehető változat lehet. Tovább   
Datolyás kókuszos keksz Datolyás kókuszos keksz Mindig annyira jólesik, mikor nem paleo barátoknál vendégségben készülnek valami finomsággal külön nekünk. Ez történt egy kedves baráti házaspárnál, akik ezzel a finom keksszel vártak bennünket egy hosszú út után. Tovább     
Sütőtök pite Sütőtök pite Egyik kedvencem ez a fantasztikus illatú, százféleképpen felhasználható zöldség. Én általában a körte alakú, ún. kanadai tököt preferálom, mert kisebb, kevésbé rostos, és könnyebben lehet vele bánni, mint a hatalmas, kerek tökökkel.  Tovább