Receptek

Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Aloo gobi Aloo gobi Ez a recept belépő lehet az indiai zöldség ételek világába. Azoknak, akik érdeklődnek iránta, kóstoltak is egy pár dolgot, de maguk nem főztek még semmit. Ha ezt az ételt magyarra akarnám fordítani, akkor ez lenne a paprikás krumpli ázsiai verziója, de persze semmi köze hozzá.Ha beszereztünk hozzá mindent nincs mitől tartani, csak neki kell állni, főzni. A második alkalommal egy naan receptet is kipróbálhatunk hozzá. Tovább     
Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, alakbarát, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen  Tovább
Garam masala fűszer Garam masala fűszer Ebben a receptben az egyik kedvenc fűszerkeverékemet mutatom be, amit rendkívül sokoldalúan fel lehet használni. Ragukat, nyers- és párolt zöldségeket, pirított májat lehet vele illatosítani. Télen és nyáron is előszeretettel használom. Tovább   
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Édesburgonya leves sütőtökkel Édesburgonya leves sütőtökkel Egy igazi gyors recept a hétköznap estékre, amikor kint szakad az eső, vagy épp süvít a szél. Ez a krémleves egészen biztosan gyorsan átmelegít és gyorsan el is készül. Amíg a zöldségek párolódnak eldönthetjük, hogy ropogós bacon-t sütünk hozzá, fokhagymás krutont, vagy beérjük egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal. Ha akarjuk, másnap magunkkal vihetjük ebéd gyanánt. Tovább