Receptek

Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Vaníliás muffin Zelleitündi módra Vaníliás muffin Zelleitündi módra Muffin alaptésztának is nevezhetjük, ami önmagában is nagyon finom, de igazából bármivel kombinálhatjuk, pl. gyümölccsel, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel vagy étcsoki cseppekkel.  Tovább  
Spirállinzer Spirállinzer A spirálkeksz receptjét még tavaly láttam meg a nosalty-n. Nagyon megtetszett, szerintem rém ötletes, és ha ügyes az ember, csodaszép kekszek kerülnek ki a kezei közül. Mindig halogattam a megsütését, egészen addig, amíg a Brioche-blogon újra rá nem akadtam. Most már nem tudtam kihagyni, az első adandó alkalommal elkészítettem, és TimCsi ötletét követve nem puszta kekszeket, hanem lekvárral összeragasztva "hagyományos" linzereket gyártottam. Eszméletlenül finomak és puhák, nem lehet kihagyni! :)Az olyan sütik különösen kedvesek nekem, amikben már eleve van valami házi. Ebben saját dió, házilag darált zabpehely, xilitből készített vaníliás porcukor és házi lekvár van. Tovább   
Fordított epertorta Fordított epertorta A süti jelenleg nálunk a tavasz sztárja címet birtokolja :). Eperszezonban kötelező – de más gyümölcsökkel is mennyei lehet. Tovább     
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Tavasz ünnep kapros túrós pitével Tavasz ünnep kapros túrós pitével Mint ahogy a legtöbb családban, nálunk is vannak receptek, amelyek apáról fiúra, anyáról lányra szállnak. Egyfajta családi hagyományt képeznek, és ha „neadjisten” más készíti el, biztosan nem lesz „ugyanolyan” íze. (Természetesen ez elképzelhetetlen, hisz hétpecsétes titok övezi a pontos összetevőket. :-) Tovább  
Mákos pozsonyi kifli Zelleitündi módra Mákos pozsonyi kifli Zelleitündi módra Imádom a mákos süteményeket! A Karácsonyra hangolódva az első adventi vasárnapra hoztam nektek ezt a mennyei mákos pozsonyi kiflit, amely cukor hozzáadása nélkül készült szénhidrátcsökkentetten Zellei Tündi lisztkeverékből. Tovább