Receptek

Toszkán fűszerkeverék Toszkán fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob, a nyár végi hangulatot tudjuk felidézni vele. Természetesen a legjobb ekkor összeállítani egy nagyobb adagot és év közben használni. Tovább    
Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján A legjobb féle meglepetések egyike volt ez az étel egy hangulatos sevillai tapas bár teraszán. Tovább      
Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is.Pedig… Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és éttermi élményeket okozó növény valódi kincs! Paletta a festőnek, ami szinte hívogat, hogy színezz, alkoss, játssz! :) Tovább   
Szardellás dip dióval és mángolddal Szardellás dip dióval és mángolddal Nagyon szeretünk mártogatni!Mindig tartunk a hűtőszekrényben 2-3 fajta kencét, így ha munka után hazatérve csak úgy harapnánk valamit, elég néhány friss zöldség vagy egy kevés finom (lehetőleg házi) kenyér, és már csillapodik is az éhség. Tovább    
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Sóban eltett citrom Sóban eltett citrom Ezt az alapkészítményt érdemes elkészítenünk, mert nagyon sok minden alapja lehet. Ha azt mondom, hogy mindenbe használhatjuk, amibe citromot tennénk, nem túlzok nagyon. Sós, frissítő citrom íz, ami jellegében inkább a kapribogyóra hasonlít. Tovább    
Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Mostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki. Tovább    
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább