Receptek

Toszkán fűszerkeverék Toszkán fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob, a nyár végi hangulatot tudjuk felidézni vele. Természetesen a legjobb ekkor összeállítani egy nagyobb adagot és év közben használni. Tovább    
Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Vaníliakrémes túrószelet gluténmentesen - és Reni konyhai praktikái Vaníliakrémes túrószelet gluténmentesen - és Reni konyhai praktikái Ez a süti Klárika névnapjára készült, ezért szerettem volna valami "elegánsabb", kicsit ünnepibb hangulatú édességet "varázsolni", de mégsem tortát, mert nem születésnapról van szó. Nagyon sokat törtem a fejem, hogy mit is készítsek, ami egyszerű, de mutatós, és lehetőleg nem a saját kedvemben járok vele, mert ha valamit sütök, legtöbbször a saját ízlésem szerint döntöm el, hogy éppen mihez van kedvem.  Tovább   
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Káposztás muffin Káposztás muffin A paradicsomos káposzta elkészítésénél megmaradt egy fél fej káposztám, s mivel a reggelik új formába öntése folyamatban van (ahogy már a (tej-és tojásmentes) póréhagymás – kukoricás muffin esetében is írtam), az interneten keresgélve botlottam bele Mindenmentes Nóri receptjébe, ami nagy sikert aratott minden fogyasztó körében. :) Tovább     
Epres joghurtos torta Epres joghurtos torta Az eper a tavaszi szezon egyik leghálásabb alapanyaga, hiszen mindenki szereti, sokféleképpen felhasználható és nagyon egészséges is. Tünde csodaszép, kókusszal díszített epertortája mindenki örömére glutén, cukor és laktóz nélkül készült. Tovább
Tonhalas babsaláta Tonhalas babsaláta Édes semmittevés – ez lehetne a mottója ennek a receptnek! :)Egy lusta hétvégén ugyanis hipp-hopp össze lehet dobni és kedvünk szerint variálni ezt az ételt. Egy szelet finom kenyérrel gazdag, tartalmas ebédünk lesz.A kamrámban pedig ugye ott lapulnak a fő alapanyagok. ;) Tovább    
Gluténmentes vegán quiche Gluténmentes vegán quiche Hétköznap általában a gyors, maximum 20 perces vacsorákat készítek, ezért a sütőben sült ételek számomra mindig kicsit különlegesek, szinte ünnepiek. Ezt a quiche-t is hétvégén találtam ki: hagytam magamnak időt végigböngészni a kamrát, és vagy 5 receptet elolvastam, amíg kisütöttem, hogyan lesz a rendelkezésemre álló hozzávalókból a lehető legfinomabb! Az egész így is egy óra alatt megvolt! Tovább