Receptek

Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is.Pedig… Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és éttermi élményeket okozó növény valódi kincs! Paletta a festőnek, ami szinte hívogat, hogy színezz, alkoss, játssz! :) Tovább   
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább   
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább