Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Almás sült csirke Almás sült csirke Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom.  Tovább    
Baconos mozzarellás csirkemell Baconos mozzarellás csirkemell Nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. Tovább           
Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással. Tovább    
Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Céklás répás csirkés burek (teljeskiőrlésű rétestésztában) Török-indiai szerelem szenvedélyes együttlétének gyermeke ez a recept és a vágyé, hogy a rétestésztában valami sós étek süljön ki végre. Vágyfokozó és mellnövesztő fűszerrel bolondítva. Tovább   
Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Örök klasszikus és megunhatatlan nyári étel, ugyanis bármilyen kombinációban kipróbálhatod: variálhatod a friss zöldségeket, a dresszinget, és változatosan fűszerezheted a csirkehúst. Ha diétázol, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat, ezt a fogást bátran fogyaszthatod vacsorára (is).  Tovább
Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Oké, beismerem, új év első napján marokkói specialitást készíteni nem túl ortodox dolog, dehát végül is láttunk mi már karón varjút itt a 10 perc kavarás rovatban. Ha avokádóból csinálhattunk csokihabot, miért ne készíthetnénk ünnepi tagine-t? Tovább