Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Kenyérsütés alapfogalmak 1. - Lisztek Téged is érdekel mit jelentenek a liszteszacskókon feltüntetett jelölések? Tudod, mit jelez a hamutartalom, vagy, hogy melyik liszt a legalkalmasabb kenyérsütéshez? Michelin csillagos séfünk segítségével most te is beléphetsz a házi kenyérsütők népes táborába!  Tovább
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, alakbarát, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen  Tovább
Fenyőmagos eper torta Fenyőmagos eper torta Már érik a csodálatos magyar eper! Használjuk ki, hiszen csak pár hétig érik ez a csodás gyümölcs. Ez egy egyszerű keverem-kavarom sütemény, mégis mennyei és epres finomság. Tovább  
Gyors csemegeuborka Gyors csemegeuborka Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a gyors savanyú uborka, mivel a magyar konyhakultúrában szokásos paprikás ízeket remekül egészíti ki. Rettenetesen egyszerű elkészíteni, és az ember saját szájízének megfelelően alakíthatja az ízét.  Tovább
Datolyaszilva paszta Datolyaszilva paszta Most már szinte bárhol megvásárolható a vicces nevű kaki gyümölcs, avagy hurma, magyar nevén datolyaszilva.  A nálunk termő fajták, és a kereskedelemben árusított gyümölcsök leginkább összehúzzák a szájat, ezért várjuk meg, amíg néhány napi érlelés után tapintásra puha lesz, akkor sokkal élvezhetőbb az íze. Tovább