Receptek

Toszkán fűszerkeverék Toszkán fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob, a nyár végi hangulatot tudjuk felidézni vele. Természetesen a legjobb ekkor összeállítani egy nagyobb adagot és év közben használni. Tovább    
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Tonhalas babsaláta Tonhalas babsaláta Édes semmittevés – ez lehetne a mottója ennek a receptnek! :)Egy lusta hétvégén ugyanis hipp-hopp össze lehet dobni és kedvünk szerint variálni ezt az ételt. Egy szelet finom kenyérrel gazdag, tartalmas ebédünk lesz.A kamrámban pedig ugye ott lapulnak a fő alapanyagok. ;) Tovább    
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Cukkinis-répás parmezáncsipsz Cukkinis-répás parmezáncsipsz Ezt az isteni zöldséges parmezáncsipszet salátával vagy akár magában, nassolnivalónak is ajánljuk!   Tovább   
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Bazsalikomos-epres ivójoghurt Bazsalikomos-epres ivójoghurt Az epres házi "actimel". Ha esetleg még nem állsz teljesen készen a bikiniszezonra, de nem szívesen mondasz le a desszertkéről, akkor nagyon javasolt az alábbi finomság elkészítése. Ha a jól behűtött epres ivójoghurtot egy izzasztó tabata edzés után fogyasztod el, akkor teszel igazán jót magaddal. Tovább     
Paradicsomos-cukkinis pite Paradicsomos-cukkinis pite Volt a hűtőben két szép cukkini, az egyiknek ez lett a sorsa. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire ízleni fog, de vigyázat!!, akkor készítsétek el, amikor igazán bélpoklos időszakot éltek, mert eszméletlenül kiadós adag! :) Tovább    
Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Ezt a gyors ebédet egy koratavaszi napon dobtam össze. Tovább       
Durumspagetti tejszínes házi pesto rossoval Durumspagetti tejszínes házi pesto rossoval A nyár minden melege egy kis üvegbe zárvaA paradicsomos tészta olyan sláger, ami soha nem megy ki a divatból. Tovább