Receptek

Toszkán fűszerkeverék Toszkán fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob, a nyár végi hangulatot tudjuk felidézni vele. Természetesen a legjobb ekkor összeállítani egy nagyobb adagot és év közben használni. Tovább    
Vegán püspökkenyér Vegán püspökkenyér Vegán Karácsony játékunk nyertes receptje ez a finom gluténmentes püspökkenyér! Azért a kedvencünk, mert könnyen, gyorsan megsüthető, egészséges alapanyagokból készül, és mutatós is!  Tovább
Vaníliás muffin Zelleitündi módra Vaníliás muffin Zelleitündi módra Muffin alaptésztának is nevezhetjük, ami önmagában is nagyon finom, de igazából bármivel kombinálhatjuk, pl. gyümölccsel, mandulával, mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel vagy étcsoki cseppekkel.  Tovább  
Áfonyás, fehércsokoládés granola Áfonyás, fehércsokoládés granola Ez a recept mindenkit meggyőz arról, hogy reggelizzen. Rövid idő alatt elkészíthető reggeli, ami joghurttal vagy tejjel fogyasztható. Könnyen magunkkal vihetjük a munkahelyünkre is, ha a reggeleink nagyon rohanósak. Tovább   
Padlizsán steak Padlizsán steak Hiszed vagy sem, a padlizsán olyan, mint egy klasszikus kis fekete ruha: bármilyen alkalomhoz illik, és – egy kis rafinériával – mindenkit elbűvölhetsz vele. Tovább   
Kókusztejes zabkása Kókusztejes zabkása Vajda Zita harmadik helyezést ért el gyümölcsös, változatosan elkészíthető zabkásája fotójával az Egészséges reggeli játékunkon.  Tovább     
Csészés csokigolyók Csészés csokigolyók Ha a munkahelyeden neked is jól esik a koradélutáni desszertke, akkor készítsd el előre a gyerekekkel hétvégén ezeket az isteni nyers csokigolyókat. A közös programmal a szuperanyuságot is kipipálhatod, és lopva még saját magad kényeztetéséért is tehetsz. ;) Tovább   
Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal Házi diós-mandulás szilvás müzliszelet étcsokoládétalppal A hozzávalók hatalmas szabadsággal variálhatóak, de mivel én nem szerettem volna nagyon édesre csinálni, az lett a vége, hogy egyáltalán nem csináltam édesre. Az édesszájúak használjanak picit több cukrot, édesítőt. Tovább   
Aszaltparadicsomos-sokmagvas parmezános kréker Aszaltparadicsomos-sokmagvas parmezános kréker Nyáridéző Toszkán nass.  Tovább
Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is lehet beledobálni pár darabot. Tovább       
Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Oké, beismerem, új év első napján marokkói specialitást készíteni nem túl ortodox dolog, dehát végül is láttunk mi már karón varjút itt a 10 perc kavarás rovatban. Ha avokádóból csinálhattunk csokihabot, miért ne készíthetnénk ünnepi tagine-t? Tovább