Szétnéztem egy kicsit a neten, hátha látok valami gyors, egyszerű megoldást, amivel feldobhatom a zabot, és a tejtermék fogyasztást is visszafoghatom. Ezt a receptet találtam, amit kicsit átalakítottam annak fényében, hogy éppen mi található a konyhámban (a szójatej amúgy sem a barátom, és csak ezt ez egy dolgot cseréltem más növényi tejre) , és jelentem, így is abszolút bevált! Azért is tetszett, mert nem kell sokat méricskélni, és bár a “bögrés” szótól kiráz a hideg, de a metódus maga nagyon is felhasználóbarát. Nézzük is rögtön, hogy raktam össze az íze alapján desszertnek is beillő reggelit:
 
Hozzávalók:

1 bögre nagyszemű zabpehely

1 bögre kókusztej (az eredeti recept vaníliás szójatejet írt)

1 - 2 tk. méz

0.25 bögre mogyoróvaj , vagy mandulavaj

1 ek. chia mag

1 nagy banán


Elkészítés:


A banán kivételével keverjünk össze minden hozzávalót egy tárolóedényben. Tegyük hűtöbe egész éjszakára – de legalább 3 órára.
Keverjük át félig, és adjunk hozzá még kókusztejet, hogy elérjük a kívánt krémességet.
Tálaljuk a felkarikázott banánnal. Ha a banánt felkarikázva hozzáadod az első lépésben, így is nagyon finom, intenzívebb lesz, bár  a szeletek kicsit megbarnulhatnak – de az ízén ez nem ront semmit.


 Ugye milyen egyszerű? És finom is!

 
Most nézem, hogy ha szigorúan számolom, akkor ez hat hozzávaló. De ha a banánt nem számolom, öööö, akkor öt. Jó étvágyat!
 

Reni további cikkjeit a http://renijoga.cafeblog.hu/ oldalon olvashatod.