A recept egy angolszász receptből lett lefordítva. Az elkészítéshez használt bögre űrtartalma kb 2,5 dl.


Hozzávalók:

1 bögre hámozott mandula (8 órát áztatta előtte)

0.5 bögre kókuszreszelék

1 ek. gyömbér, őrölt

1 ek. fahéj, őrölt

1 ek. szegfűbors, őrölt

15 db datolya, magozva

1.2 dl kókusztej

2 ek. kókuszolaj

2 tojás


Elkészítése:

A mandulát és a kókuszreszeléket daráljuk finomra. Öntsük át egy tálba. Tegyük a kókusztejet, a datolyát, a kókuszolajat, a tojást és a fűszereket a mixerbe és keverjük simára.   

Adjuk hozzá a mandulához és a kókuszhoz. Az állagnak elég ragadósnak kell Lennie ahhoz, hogy összeálljon a massza. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még kókusztejet.  

   

Béleljünk ki egy lapos tepsit sütőpapírral. Kanállal adagoljuk ki a masszát és lapítsuk le. Szórjuk meg egy kevés extra kókuszreszelékkel. Süssük 160 fokon kb. 15 percig.



Mezei Elmira további receptjeit az http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatod.