Receptek

Pásztor pite Pásztor pite Ezt az angol receptet sokszor főztem már, egy óra alatt készen lehetünk vele, később újramelegítve egy gyors ebédnek kiváló választás. Az eredeti recept bárányhússal készül, de bármilyen darált hússal finom lesz. Tovább    
Sóban eltett citrom Sóban eltett citrom Ezt az alapkészítményt érdemes elkészítenünk, mert nagyon sok minden alapja lehet. Ha azt mondom, hogy mindenbe használhatjuk, amibe citromot tennénk, nem túlzok nagyon. Sós, frissítő citrom íz, ami jellegében inkább a kapribogyóra hasonlít. Tovább    
Vöröslencsés bolognai Vöröslencsés bolognai Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át. Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept. Tovább   
Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Mostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki. Tovább    
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Almás sült csirke Almás sült csirke Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom.  Tovább    
Rakott kígyóbab Rakott kígyóbab Apa a rengeteg zöld- és méteres babot tett el télire, és jópár üveggel kaptam belőle. Eddig még nem nyúltam hozzá, mert a bablevesen (ami nem épp a kedvencem) kívül egyáltalán nem volt ötletem. Aztán a hétvégén eszembe jutott, hogy készíthetnék belőle valamilyen rakott ételt, mondjuk, mint a rakott karfiol, amihez zöldfűszeres húsos ragut főzök. Csak, hogy egy kicsit azért mégis feldobjam. Az ezen való nagy fejtörés közepén aztán szinte a semmiből jutott eszembe egy már kb. 2 éve megtalált és elfelejtett recept A Két Cica Konyhájától. Régen nagyon zseniálisnak és különlegesnek gondoltam (nincs ez másképp most sem), de éppen emiatt nem készítettem el sosem, mert akkor még nem tudtam mi fán terem az a barna basmati rizs, és mire jött a bab szezonja, megfeledkeztem a receptről. Na jó, most is kölessel készítettem el, mert most arra pörögtem rá, és bizony nagyszerű lett. Hatalmas, kiadós ebédet lehet belőle csapni! :) Tovább     
Kókuszos rántott csirke Kókuszos rántott csirke Amikor legutóbb otthon voltam, akkor hallottam erről a rántott hús variációról. Rögtön megragadta a fantáziámat, mert nagyon nagyon szeretem a kókuszt, - ha ezt eddig még nem írtam volna - és egy újabb panír-ötletet is kaptam. Köszönöm szépen, Klárika! Tovább  
Rakott brokkoli Rakott brokkoli Szerintem a diéta lehet az oka annak, hogy nagyon szeretem a zöldséges rakott ételeket, és persze időnként kell egy olyan ebéd, amivel az ember jól teletömheti a hasát, mert olyan rengeteget ehet belőle. Tovább  
Baconos mozzarellás csirkemell Baconos mozzarellás csirkemell Nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. Tovább           
Mexikói fűszerkeverék Mexikói fűszerkeverék Ezt a fűszerkeveréket mindig érdemes otthon tartani, mert minden ételt feldob. Természetesen a legjobb ebből a receptből egy nagyobb adagot összeállítani egyszerre, így bármikor kéznél lesz. Tovább   
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább