Receptek

Póréhagymás burgonya leves Póréhagymás burgonya leves Hétköznap esti gyors recept azokra a napokra, amikor elfeledkeztünk a bevásárlásról, és valami igazán finomat szeretnénk főzni. Jó eséllyel, ha kinyitjuk a hűtőnket, egy darab vaj, egy szál póréhagyma és egy pár szem krumpli csak van benne, így nincs is más hátra, mint egy kis kakukkfüvet keresni a mélyhűtőnkben és elővenni egy kis csirke alaplevet.Már csak azt kell kitálalni, hogy krutont vagy buggyantott tojást készítsünk hozzá. Tovább
Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Sütőben sült rántott csirke zabpehely-bundában Mostanában nagyon hiányolom a rántott húst az étlapomról, pedig korábban sosem szerettem különösebben. Mióta diétázom, nem csináltam magamnak, de amikor más csinált, nagyon szívesen megettem, szokásomhoz híven persze egy kis bűntudattal kísérve, hogy olajban sült dolgot falatozok. Az eredmény igazán meglepett, nekem nagyon tetszik, mert egyáltalán nem száradt ki. Tovább    
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Almás sült csirke Almás sült csirke Eredetileg túrós rakott húst akartam készíteni, de tegnap este tízkor rádöbbentem, hogy ahhoz be kellett volna pácolnom a csirkét, amit csirke nélkül elég nehéz megcsinálni, mivel csak ma reggel mentem boltba. Ő itt a B-terv, de nem kevésbe finom.  Tovább    
Csirkés avokádós tojáslepény Csirkés avokádós tojáslepény Percek alatt elkészíthető étel, és bármelyik étkezésre tökéletes. Kiváló módja a hűtőben található maradék csirke és zöldség felhasználásának, de csirke helyett például tonhallal is nagyon finom lehet! Tovább        
Kókuszos rántott csirke Kókuszos rántott csirke Amikor legutóbb otthon voltam, akkor hallottam erről a rántott hús variációról. Rögtön megragadta a fantáziámat, mert nagyon nagyon szeretem a kókuszt, - ha ezt eddig még nem írtam volna - és egy újabb panír-ötletet is kaptam. Köszönöm szépen, Klárika! Tovább  
Csirke alaplé Csirke alaplé Ez a recept talán a legszélesebb körben felhasználható alapkészítmények egyike. Ebből lehet levestől kezdve mártásig, ragu vagy erőleves is. Tovább    
Baconos mozzarellás csirkemell Baconos mozzarellás csirkemell Nagyon finom és laktató lett, és hála neki, rájöttem, hogy szeretem a mozzarellát. Egy újabb dolog a paradicsom mellé a listára. Tovább           
Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Almasaláta sült csirkemell falatokkal Zelleitündi módra Könnyű saláta csirkemellel és egy kis házi cukormentes majonézes tartármártással. Tovább    
Tyúk becsinált, leveles tésztával Tyúk becsinált, leveles tésztával Egy angol származású recept, ahol nagyon népszerűek a hasonló ételek akár hallal vagy marhával. Ez egy könnyebb változat, mint a faggyúval készült verzió, de így sem pehelysúlyú fogás.A tészta alatt sült tyúkcomb becsinált van, ami egy tartalmas hétvégi ebéd lehet.Szerencsére sosem marad belőle, így nincs alkalma megpuhulni a tésztának a hűtőben. Tovább   
Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával Tandoori csirkefalatok zöldborsós üvegtésztával A tandoori fűszer pirossága személyes kedvencem: nagyon intenzív és élénk a színe, már akkor megkívánom, amikor a fűszerpolcon megpillantom. És ha nem tudnánk, hogy mindezt a csili mellett a pluszba hozzákevert piros ételszínezéknek köszönheti, teljes boldogságban fogyaszthatnánk el. Most, hogy ti is tudjátok, kicsit elmorzsolhattok pár könnycseppet is, és foghatjátok a csilire. Tovább