Receptek

Lazacburger Lazacburger Egyre másra nyílnak a halbisztrók Budapesten, már három(!) van. (Nemo, Lövőház utca, Halkakas, Veres Pálné utca, BigFish, Andrássy út) A minap a férjemmel beültünk a BigFishbe az Andrássy úton. Nagyon kellemes élmény volt. Előételnek mindketten borban párolt feketekagylót ettünk, amit imádunk. Főételnek lazacburgert választottunk, és kértem, hogy nekünk ne hozzák ki a hozzá járó sült krumplit. Jellemző, hogy már annyira paleósodott a gondolkodásom, hogy arra nem is számítottam, hogy ugyan krumpli nélkül, de hamburgerzsemlével érkezik majd a lazacburger. Sebaj, a zsömle ottmaradt a tányéron, viszont finom vegyes zöldsaláta annál több fogyott hozzá. Egy pohár isteni Dúzsi rozét is ittunk mellé, fennséges volt! Tovább  
Fish cakes avagy halpogácsa Fish cakes avagy halpogácsa Az ilyesfajta halpogácsák Angliában egészen gyakori éteknek számítanak, de a burgonya és a zsemlemorzsa jelenléte miatt sajnos tabuvá váltak számomra. A minap eszembe jutott, hogy mennyire szerettem őket anno és hogy miért ne lehetne paleo verzióban is elkészíteni? Tovább  
Narancsos vaníliakrém Narancsos vaníliakrém Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. Tovább     
Tormás cékla-retek saláta Tormás cékla-retek saláta A mai napon sült kolbásszal szerepelt ez a színpompás és nagyon finom saláta, de szerintem tökéletes lehet egy komolyabb karácsonyi sült mellé is. Tovább    
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Csirkés avokádós tojáslepény Csirkés avokádós tojáslepény Percek alatt elkészíthető étel, és bármelyik étkezésre tökéletes. Kiváló módja a hűtőben található maradék csirke és zöldség felhasználásának, de csirke helyett például tonhallal is nagyon finom lehet! Tovább        
Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Csokis keksz Csokis keksz Van, amikor semmi más nem elég jó, csak egy adag csokis keksz. Nálam csak ritkán jönnek ezek a pillanatok, de ilyenkor nincs mit tenni, neki kell állni sütni. Egy forró csésze kávéval vagy teával, egy jó könyvvel: igazi téli hétvégi hangulat. Szerencsére már többféle paleo csokoládéból válogathatunk, és mindegyik finom! Tovább      
Paleo túrónokedli Paleo túrónokedli A receptet Krisztától, Ancsától és Vandától kaptam, ők három paleós generáció egy családon belül, akik sokat kísérleteznek, és rendszeresen főznek-sütnek. A képen látható adag nyilván nagycsaládos mennyiség. Az alábbi receptet tetszés szerint lehet felszorozni, ahány adagra szükség van. Tojásos galuskának is kiváló alap, finom, zsenge fejes salátával tökéletes ebéd. De pörköltekhez, ragukhoz köretnek is jó, ha valaki igényli az effajta köreteket. Tovább