Receptek

Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Snidlinges tojás felfújt baconnel és gombával Snidlinges tojás felfújt baconnel és gombával Szerintem ez a fantasztikus felfújt pont kiváló hétvégi reggelinek. Próbáljátok ki, megéri! Tovább    
Édesburgonya leves sütőtökkel Édesburgonya leves sütőtökkel Egy igazi gyors recept a hétköznap estékre, amikor kint szakad az eső, vagy épp süvít a szél. Ez a krémleves egészen biztosan gyorsan átmelegít és gyorsan el is készül. Amíg a zöldségek párolódnak eldönthetjük, hogy ropogós bacon-t sütünk hozzá, fokhagymás krutont, vagy beérjük egy nagy kanál tejföllel vagy joghurttal. Ha akarjuk, másnap magunkkal vihetjük ebéd gyanánt. Tovább     
Savanyú káposzta Savanyú káposzta Akit érdekelnek a házilag erjesztett zöldségek azoknak jó kiindulási pont lehet. Semmilyen különleges eszközre nincs hozzá szükség, egyszerűen elkészíthető a konyhapulton vagy a spejzban. Ideális mennyiség otthonra, de ha többet csinálunk, egész évben jól jöhet, ha csak elő kell venni az üvegből.Nem igazán tudjuk elrontani, mert itt minden magától történik meg. Csak összekeverem a felvágott káposztát, sót, fűszereket, ha szeretnék és várok, hogy megtörténjen a csoda. Tovább
Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Gesztenyés sütőtök tagine mandulás kuszkusszal Oké, beismerem, új év első napján marokkói specialitást készíteni nem túl ortodox dolog, dehát végül is láttunk mi már karón varjút itt a 10 perc kavarás rovatban. Ha avokádóból csinálhattunk csokihabot, miért ne készíthetnénk ünnepi tagine-t? Tovább