Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Banános-mogyoróvajas amerikai palacsinta Kisfiúként mindig felháborodtam, akárhányszor megpillantottam az amerikai filmekben a „pancake”-et. Tudtam hogy itt, Csillaghegyen, ahol Ilonka néni zserbót süt, Erzsi néni „sima magyar” palacsintát, az anyukám meg jó esetben dinnyét szeletel, semmi esélyem megkóstolni ezeket a pihe-puha, aranybarnára sült, édes párnácskákat. Tovább
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Karamellizált gesztenye Karamellizált gesztenye Egyszerű, de időigényes finomság, amit magában és desszert részeként is fogyasztható.  Tovább
Kandírozott narancshéj Kandírozott narancshéj Amikor főzök, igyekszem minden hozzávalót „a fejétől a farkáig” felhasználni. Jó érzés a narancs héját nem a kukába dobni, hanem valamiféleképp hasznosítani. A kandírozott narancshéjat magában, egy desszert részeként vagy csokoládéba mártva is szívesen fogyasztom. Tovább
Körtés morzsás pite citromhabbal és citromkrémmel Körtés morzsás pite citromhabbal és citromkrémmel Ezt az egyszerű morzsás sütit egy kis citromhabbal és lemon curd öntettel tettem varázslatossá. Tovább   
Levendula szirup Zelleitündi módra Levendula szirup Zelleitündi módra Kinyíltak a csodálatos levendula mezők. Mennyei finom szirup készült belőle cukormentesen. Nyáron jégkockával levendula fröccsként, különleges frissítő. Tovább