A minap vacsorára kaptam ezt a finom csirke curryt. 
A többiek hagyományosan ették rizzsel, én meg gyorsan készítettem magamnak hozzá egy vegyes zöldségköretet sárgarépából, lilahagymából és édesköményből.
Aztán jó vastagon megszórtam korianderrel, mert olthatatlanul imádom az ízét. Ha Te nem tartozol a koriander imádók közé, nyugodtan használj petrezselyemzöldet vagy bazsalikomot. Az Ázsia boltban thai bazsalikom is kapható, aminek más aromája van, mint a mediterrán bazsalikomnak, érdemes azt is kipróbálni egyszer.


A curryhez 4 személyre:

2 ek. kókuszzsír

1 vöröshagyma, apróra vágva

1 nagy gerezd fokhagyma

4 db csirkecomb egész, kettévágva

1 kis csirkemell darabolva(szárnyat is lehet beletenni, ha szereted)

1 tk. kurkuma

1 tk. koriander

1 tk. római kömény

1 tk. gyömbér, őrölt

3 db zöld kardamom

2 dl kókusztej

bors


Zsíron megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a csirkedarabokat és pár percig azt is pirítjuk.Megszórjuk a fűszerekkel, sóval, borssal, ráöntjük a kókusztejet és fedő alatt puhára pároljuk. Tetszés szerint lehet hozzáadni egy kis csípős csilit is.

Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.