Receptek

Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Tonhalsaláta Tonhalsaláta A reggeli vagy vacsora több, mint a szokásos kenyér-felvágott kombináció: egy kis fantáziával igazán változatos fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Tovább  
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Gluténmentes vegán quiche Gluténmentes vegán quiche Hétköznap általában a gyors, maximum 20 perces vacsorákat készítek, ezért a sütőben sült ételek számomra mindig kicsit különlegesek, szinte ünnepiek. Ezt a quiche-t is hétvégén találtam ki: hagytam magamnak időt végigböngészni a kamrát, és vagy 5 receptet elolvastam, amíg kisütöttem, hogyan lesz a rendelkezésemre álló hozzávalókból a lehető legfinomabb! Az egész így is egy óra alatt megvolt! Tovább   
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Csirke Curry Csirke Curry Kitört nálunk a leves- meg a ragukorszak. Hűvösebb időben jó kis pocakmelegítő ételek ezek, nagyon szeretjük őket. Tovább     
Bárány kolbász sült édesburgonyával Bárány kolbász sült édesburgonyával Balzsamecetes gránátalmás salátával egy pazar paleo vacsora lesz belőle! Tovább  
Serpenyős pizza Serpenyős pizza Régen nagyon sok pizzát csináltunk otthon, ezért időnként eszembe jut, hogy milyen szívesen ennék megint. Azonban mivel "megszellőztettem" itthon, hogy túrós tésztájú pizzát csinálnék, senki nem volt nagyon bizakodó, és szeretném a minimálisra csökkenteni a CH-számolásomból adódó "galibákat" eddig még nem került rá sor. Tovább   
Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Szárzelleres szívsaláta bivalymozzarellával és mustáros öntettel Semmi csicsa, semmi flanc. Esténként főként salátával igyekszem kibélelni halkan kuruttyoló, morgó hasamat. Emlékszem az első időkben szinte kínzásnak éltem meg, hogy kenyér és felvágott nélkül, kecsapmentesen oldjam meg a vacsorámat, most viszont a napi rutin - jóféle - része lett.  Tovább
Meggyes barack fagyi Meggyes barack fagyi A meggy az egyik kedvenc gyümölcsöm, de ez a mai eresztés valami egészen csodás, sötétvörös, teljesen érett. Meggyből még sosem csináltam fagylaltot, de ma hirtelen beugrott, hogy hát miért is ne tehetném. Vacsora vendég jön, pont jó lesz desszertnek.  Tovább     
Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Ilyenkor tobzódok a cukkiniban, az egyik legjobb nyári zöldségnek tartom. Valamelyik nap vacsorára készült ez a finom rántott változat. Tovább