A receptet a Good Food magazin júliusi számának egyik receptje ihlette. Persze az alapötlet teljesen átalakult, de annyi íz, annyi illat van benne…

Csak győzzetek vele betelni, ha elkészítitek! :)

Hozzávalók

1 tk. római kömény

1 tk. chili pehely

1 tk. fokhagyma por

0.5 tk. cayenne bors

3 ek. extra szűz olívaolaj

tengeri só

1 fej karfiol

1 db csicseriborsó konzerv, leszűrve, átmosva

1 nagy kápia paprika, felkockázva

1 nagy cékla, felkockázva


A római köményt, chili pelyhet, a fokhagyma port és a cayenne borsot mozsárban alaposan összetörtem, majd a keveréket elkevertem 3 ek. extra szűz olívaolajjal és kevés tengeri sóval.


Eközben a karfiolt megszabadítottam külső leveleitől, és a torzsájából is levágtam, de annyit, hogy a karfiol még éppen egészben maradjon.

Egy akkora edényben, amibe a karfiol belefér, vizet forraltam, sóztam, majd az egész karfiolt 10-12 percig főztem.


A konzerv csicseriborsót alaposan elkevertem 1 ek. fűszeres olajjal, majd egy üveg sütőtál aljára terítettem. A közepére ültettem a karfiolt, amit meglocsoltam és bedörzsölgettem a maradék fűszeres olajjal.


Közepesen meleg (kb. 180 C) sütőben, kb. 35 percig sütöttem. Ekkor a karfiol már kellőképpen puha volt (egy kést szúrtam bele, így ellenőriztem), a csicseriborsó pedig kissé ropogós, de nem túl száraz,

Tálaláskor a csicseriborsót kápia paprikával és céklával gazdagítottam.


Bevallom, nálunk 2 adag lett belőle. :) Ha nem vagytok nagyon éhesek, 3 főre is elég lesz. ;)


Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod