•     2 – 3 ek. extra szűz olívaolaj
  •     1 nagy fej lila hagyma, felkockázva
  •     3 gerezd fokhagyma, zúzva
  •     1 nagyobb sárgarépa, reszelve
  •     darabka zeller, reszelve
  •     150 g vörös lencse
  •     tengeri só, frissen őrölt bors
  •     1 tk. szárított bazsalikom
  •     1 tk. szárított oregánó
  •     1/2 tk. szárított kakukkfű
  •     1/2 tk. szárított majoránna
  •     400 g bio hámozott, felezett paradicsom
  •     Soba tészta a tálaláshoz

Az olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldségeket.

Ezután került bele a vörös lencse. Sóztam, borsoztam, fűszereztem. Annyi vizet öntöttem alá, ami kb. félig ellepi, majd hozzáadtam a paradicsomot is.

Addig főztem, amíg a lencse teljesen megpuhult. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Soba tésztával tálaltam.   4 – 6 adag lesz belőle


Judit és Alíz további receptjeit a www.azvagyamitmegteszel.hu,  weboldalon olvashatjátok.