Receptek

Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Kenyérsütés alapfogalmak 3. - 6 féle előtészta Ahány ház annyi szokás, de mondhatjuk úgy is, hogy "ahány konyha, annyi variáció". Múlt heti cikkünkben bemutattuk Heiszler Olivér Michelin csillagos séf kovászkésítési praktikáit, ebben a részben pedig 6 különböző előtésztát (azaz kovászt) tanít meg nekünk, amelyek felhasználásával különböző tészták készülhetnek.  Tovább
Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Húsvéti foszlós kalács - ahogy a Michelin csillagos séf készíti Ha a hagyományos húsvéti menüre gondolunk, a legtöbbünknek a kalács ugrik be először. Másodikra eszünkbe jut az íze, az állaga, a sós és édes ízvilág egyensúlya, és (kinek-kinek ízlése szerint) a random falatokban előbújó mazsola vagy citromhéj aromája...  Tovább
Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Lekvárt főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Készítsd el saját lekvárod hozzáadott cukor nélkül! Tovább   
Meggylekvár pektinnel Meggylekvár pektinnel Ízre, állagra és színre kísértetiesen emlékeztet Apa meggylekvárjára, amit annyira szerettünk. Tovább    
Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése Kenyérsütés alapfogalmak 5. - A kenyér sütése A háztartási sütők nem kemencék, de egy pár trükkel olyan közeget teremthetünk bennük, amikben a tésztáink szép, magas kenyérré alakulnak, mi pedig büszke pékké. Tovább
Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján A legjobb féle meglepetések egyike volt ez az étel egy hangulatos sevillai tapas bár teraszán. Tovább      
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Tovább  
Vaníliakrémes túrószelet gluténmentesen - és Reni konyhai praktikái Vaníliakrémes túrószelet gluténmentesen - és Reni konyhai praktikái Ez a süti Klárika névnapjára készült, ezért szerettem volna valami "elegánsabb", kicsit ünnepibb hangulatú édességet "varázsolni", de mégsem tortát, mert nem születésnapról van szó. Nagyon sokat törtem a fejem, hogy mit is készítsek, ami egyszerű, de mutatós, és lehetőleg nem a saját kedvemben járok vele, mert ha valamit sütök, legtöbbször a saját ízlésem szerint döntöm el, hogy éppen mihez van kedvem.  Tovább   
Vaníliás cukor és vanília kivonat házilag Vaníliás cukor és vanília kivonat házilag Nem volt még bejegyzés, amire ennyire készültem volna, mint erre. Amióta először vettem vaníliarudat (a túró rudihoz) nagyon megszerettem az igazi vanília ízét és illatát. Tovább