Receptek

Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Cseresznyés pite Zelleitündi módra Cseresznyés pite Zelleitündi módra Érik a korai cseresznye, ezért elkészítettem a kedvenc pitémet. Tovább  
Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Ez a britek hagyományos fehér kenyere, persze nálam nem fehér, és mivel már sokadjára készítem, most magok is kerültek bele. Számomra egy kis pikantéria, hogy a kenyérben olíva olaj is van, amit egész halványan lehet érezni a kész kenyéren is. Tovább    
Friss, ropogós bagett Friss, ropogós bagett A kenyérsütést sokan legalább olyan ördöngösségnek képzelik el, mint mondjuk patrónus bűbájt alkalmazni, magas sarkúban megmászni a Csomolungmát, vagy meghagyni holnapra a kedvenc tortánk felét. De Steiner Kristóf tud egy szuperegyszerű receptet! Tovább  
Bakonyi palacsintametélt Bakonyi palacsintametélt Szerintem ez a legfinomabb és a legkülönlegesebb bakonyi, amit eddig készítettem. Friss, telt, kicsit pikáns, és a kis módosításaimmal iszonyatosan laktató is. Az eredeti receptet Lajos Mari konyháján olvastam. Tovább
Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni. Tovább      
Karalábé főzelék pillekönyű galuskahabbal Karalábé főzelék pillekönyű galuskahabbal (csak kifinomult lelkeknek) Fogyasztása kisujjeltartva ajánlott. Tovább