Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához

30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

15 dkg vaj

2 db tojássárgája

7.5 dkg eritrit

1 - 2 evőkanál tejföl

1 teáskanál sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

citrom reszelt héja



Bevásárlólista/hozzávalók a töltelékhez

75 dkg cseresznye kimagozva

10 dkg eritrit

1 csipet fahéj



Elkészítés módja

A lisztkeveréket elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrúnk belőle. Nem szabad, hogy nagyon felmelegedjen a vaj a kezünktől, mert akkor nem lesz jó a tészta íze és állaga. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe. Addig kimagozzuk a cseresznyét, majd hozzákeverjük az eritritet és a csipet fahéjat. A tészta kétharmadát kinyújtjuk kb. fél centi vastagra és egy 28 cm-es átmérőjű piteformába tesszük úgy hogy legyen széle. Rászórjuk a tölteléket, majd a másik tésztát is kinyújtjuk és ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőlük és rács formában ráhelyezzük a töltelékre. 180 C fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

 

Zellei Tündi további receptjeit a zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.