Warning: filemtime(): stat failed for /var/www/biolin/cache/9LdBTgDLMTc92bQ1jEYYiSRAzXclToXS00UJWXVj in /var/www/biolin/includes/adamante_cache.php on line 16
Receptek

Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Narancsos vaníliakrém Narancsos vaníliakrém Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. Tovább     
Rumos meggyzselé Rumos meggyzselé Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni. Tovább  
Töltött körte Töltött körte Az autoimmun protokollon belül is lehet desszerteket készíteni, tojás és lisztek nélkül. Ez a finomság egy kis kókusztejszínnel megcsurgatva igazi ínyencség. Tovább
Epres rebarbara kompót Epres rebarbara kompót Tegnap este volt a 30 éves érettségi találkozóm, így későn értem haza, és a szokásosnál jóval később kerültem ágyba. Szerencse, hogy a mai nap részben a lustaságé. Két napja érik a hűtőben ez a csodálatosan üde, könnyű desszert, amit ma reggelire fogyasztottam. Pont ideális volt: hűsítő, édes-pikáns finomság. Próbáljátok ki amíg van rebarbara! Tovább   
Sütőtök pite Sütőtök pite Egyik kedvencem ez a fantasztikus illatú, százféleképpen felhasználható zöldség. Én általában a körte alakú, ún. kanadai tököt preferálom, mert kisebb, kevésbé rostos, és könnyebben lehet vele bánni, mint a hatalmas, kerek tökökkel.  Tovább     
Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Kókusztejszínes batáta főzelék amarántos céklatócsnival Keleti fűszerekkel, retro piros zománcozott lábosban készítettem, megadva így az eklektikus életérzést is, miszerint a főzelék alapfortélyait elleshetjük a mamáktól, de aztán legyünk elég bátrak és tegyük bele a saját extravaganciánkat is. Tovább     
Kókuszkocka mindenmentesen Kókuszkocka mindenmentesen Kókusz azért pl. van benne :) Ez a kocka jól indult, majd egy ponton elromlott. Összezuhantam 8 egész másodpercig, majd megráztam magam és kihoztam belőle a maximumot. A végén zárni kellett a férj elől, pedig nem egy nagy desszertes. Tovább