Receptek

Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Fetás kölespolenta burger bébirépa ágyon Nem csak a neve vagány, hanem az egész étek is az. A feta és a paradicsom, kevés bazsalikommal igazi Italian lover-ré varázsolja, a curry pedig tovább fokozza az "ügy" pikantériáját. Nem véletlen, hogy Dél-Olasz utam előtt pár nappal készítettem; segített a ráhangolódásban. Persze hogy répa is van benne. :) Tovább    
Sóban eltett citrom Sóban eltett citrom Ezt az alapkészítményt érdemes elkészítenünk, mert nagyon sok minden alapja lehet. Ha azt mondom, hogy mindenbe használhatjuk, amibe citromot tennénk, nem túlzok nagyon. Sós, frissítő citrom íz, ami jellegében inkább a kapribogyóra hasonlít. Tovább    
Padlizsán steak Padlizsán steak Hiszed vagy sem, a padlizsán olyan, mint egy klasszikus kis fekete ruha: bármilyen alkalomhoz illik, és – egy kis rafinériával – mindenkit elbűvölhetsz vele. Tovább   
Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Citromos – cukkinis farfalle fokhagymás sült kagylóval Ez egy 2:1 recept! :) Hogy miért? Mert a citromos – cukkinis alaptészta önmagában is elkészíthető, így vegán receptet kapunk. Én külön pirítottam hozzá a kagylót, de a feltétet variáljátok kedvetek szerint: húsfogyasztók csirkemellet, vegánok grillezett zöldséget is használhatnak, de az alap tésztaétel is önálló, kerek fogás. Tovább  
Ananászos harcsa gyros Ananászos harcsa gyros Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy tavalyi Nők Lapja Konyha, amiben megláttam a Mexikói ananászos grillezett tarja receptet. Tovább    
Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Almás vöröslencsével töltött mentapesztós pisztráng Szeretem a halat. A tengerit és a hazait is, halászlének, salátának, fish and chips-nek, pástétomnak, mindenhogy. Gyorsan elkészül, alakbarát, és nem kell hozzá nagy varázslat, hogy finom legyen  Tovább
Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Bőrével sült csirkemell, pirított spárgával és paradicsommal Ezt a gyors ebédet egy koratavaszi napon dobtam össze. Tovább       
Avokádószószos tésztasaláta extrákkal Avokádószószos tésztasaláta extrákkal Ha nemet tudsz mondani az esti pizzázásra, akkor ajándékozd meg magad ezzel a tésztasalátával. Tovább   
Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Grillezett csirkemell, vegyes salátával - Bosnyák Gréta Renáta receptje Örök klasszikus és megunhatatlan nyári étel, ugyanis bármilyen kombinációban kipróbálhatod: variálhatod a friss zöldségeket, a dresszinget, és változatosan fűszerezheted a csirkehúst. Ha diétázol, vagy szeretnéd megőrizni az alakodat, ezt a fogást bátran fogyaszthatod vacsorára (is).  Tovább
Édes-csípős szilva chutney Édes-csípős szilva chutney A chutney sikere az édes, a sós és az erős közti egyensúlyon múlik. A chutney készítéséhez érdemes kemény húsú, ép héjú gyümölcsöket választani. Bármit feldob, akár egy grillcsirkét, de egy félkemény sajt mellé is ideális választás. Tovább