Receptek

Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján Spenótos csicseriborsó - andalúz recept alapján A legjobb féle meglepetések egyike volt ez az étel egy hangulatos sevillai tapas bár teraszán. Tovább      
Kukoricaleves Kukoricaleves Ezt a csodát Japánban ismertem meg. Ott a boltokban (és automatákban!) dobozban lehet kapni, mint a tejet, és a finom, édes íze miatt mindenki szereti. Tovább  
Csokiszuflé Csokiszuflé Sokan azt hiszik, hogy ebben a világban nincsenek igazi csodák, és varázsolni sem tud az ember fia-lánya. Hát nekem erre egy kétszavas válaszom van: csokoládé szuflé! Tovább  
Cukkinis-paradicsomos zsemle Cukkinis-paradicsomos zsemle A kenyérrel az a baj, hogy iszonyú finom! Kenyeret enni majdnem olyan élvezet, mint szerelmeskedni, vagy aludni – csak ezeknél sokkal, de sokkal bűnösebb elfoglaltság. Szerencsére rátaláltam egy olyan receptre, ami igazi kivétel, mert ez a kenyérféle egyáltalán nem hízlal! Tovább   
Spenótos-diós penne 15 perc alatt Spenótos-diós penne 15 perc alatt Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ételt tehetsz a család asztalára.  Tovább    
Marinált gomba Marinált gomba A marinált gombát különösen nagy becsben tartják az észak-kelet európai országokban, ahol az erdők ontják a szebbnél szebb gombákat. Ezerféle receptje fellelhető, a lényegi műveletek a gomba intenzív hőkezelése ízesített főzőlében, majd marinírozó lé készítése, amelyben a gomba tovább érlelődik. Tovább
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Tökmaglisztes-tökmagolajos tönkölykenyér Tökmaglisztes-tökmagolajos tönkölykenyér Nagy Viktória kovászos, tökmaglisztes, tökmagolajos tönkölykenyere nyerte Házi pékverseny játékunk fődíját. Most te is elkészítheted ezt a finomságot! Tovább     
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Sütőtökös desszertfalatok Sütőtökös desszertfalatok Egy több gyerek által kipróbált, "lemeózott", nagyon szeretett finomság! Bonbonpapírba csavarva akár a mikuláscsomagba is kerülhet. Tovább