Receptek

Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Vöröslencsés bolognai Vöröslencsés bolognai Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át. Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept. Tovább   
Házi almaecet Házi almaecet Az almaecet a leguniverzálisabb termék a konyhánkban. A megszokott 1O és 2O százalékos ecettől eltérően ez egy lágyabb hat százalékos ecet lesz. Tovább     
Kapros zöldbabkrémleves Kapros zöldbabkrémleves Vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság. Ezt a könnyű, finom levest a nyári szezonban friss alapanyagból is elkészítheted! Tovább    
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Sütőtökös desszertfalatok Sütőtökös desszertfalatok Egy több gyerek által kipróbált, "lemeózott", nagyon szeretett finomság! Bonbonpapírba csavarva akár a mikuláscsomagba is kerülhet. Tovább