Receptek

Fokhagymás habanero szósz Fokhagymás habanero szósz A csípős műfaj kedvelői a habanero paprikára esküsznek. Ezzel a recepttel azokat is még lehet hódítani, akik a visszafogottabb fogyasztás hívei chiliszósz esetén: az ízek és a csípősség egyensúlyban van a savakkal. Tovább
Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Fűszeres sült karfiol csicseriborsóval Karfiol. Rakott. Ja, hogy ön vega? Akkor van rántott is.Pedig… Karfiolt enni igenis MENŐ! Ez a kellemetlen menzás és éttermi élményeket okozó növény valódi kincs! Paletta a festőnek, ami szinte hívogat, hogy színezz, alkoss, játssz! :) Tovább   
Tökéletes vegaburger Tökéletes vegaburger Amerikában nagyobb kultusza van a jó hamburgereknek, mint nálunk, ezért onnan hoztam nektek egy szuperfinom vegaburger receptet. Ropogós külső, finoman fűszeres, tökéletes textúrájú belső - és elkészíthető olajban, grillen és sütőben is! A gluténmentes változathoz használj gluténmentes zabpelyhet, szójaszószt és zsemlemorzsát. Tovább    
Vöröslencsés bolognai Vöröslencsés bolognai Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át. Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept. Tovább   
Cukkinis-paradicsomos zsemle Cukkinis-paradicsomos zsemle A kenyérrel az a baj, hogy iszonyú finom! Kenyeret enni majdnem olyan élvezet, mint szerelmeskedni, vagy aludni – csak ezeknél sokkal, de sokkal bűnösebb elfoglaltság. Szerencsére rátaláltam egy olyan receptre, ami igazi kivétel, mert ez a kenyérféle egyáltalán nem hízlal! Tovább   
Spenótos-diós penne 15 perc alatt Spenótos-diós penne 15 perc alatt Ha szorít az idő, sok a munka, vagy menni kell ide-oda, akkor se habozz főzni! 15 perc alatt finom, meleg, egészséges ételt tehetsz a család asztalára.  Tovább    
Fokhagymás-citromos ceruzabab Fokhagymás-citromos ceruzabab A kedvesem révén van egy olasz „sógornőm", Alessandra, akit időről időre meglátogatunk: egy kis faluban lakik, alig fél órára Tel Avivtól. Ám amikor átlépjük a kertje küszöbét, azonnal Itáliában találjuk magunkat. Hogy a spagettije és a limoncelloja is „perfetto", azt mondanom sem kell, ám az igazi mágia az, amit a zöldségekkel művel. Tovább     
Kapros zöldbabkrémleves Kapros zöldbabkrémleves Vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság. Ezt a könnyű, finom levest a nyári szezonban friss alapanyagból is elkészítheted! Tovább    
Lecsós rakott patisszon Lecsós rakott patisszon Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy lassan feltölthetjük vitaminkészleteinket a piacok és a zöldséges üzletek kínálatából, de azért még bizonyára a ti kamrátokban is lapul néhány üveg tavaly eltett lekvár (amit sütemények töltelékeként vagy derelyébe töltve el is tudtok használni), befőtt (amiből kiváló gyümölcsleves készíthető így tavasz derekán), vagy éppen lecsó alap, amit mi önmagában is szívesen fogyasztunk, de változatosan felhasználható különféle főételekben is, ha éppen nem a paradicsomkonzervet jut eszembe használni. Tovább   
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Sok kicsi sokra megy - rizottó Sok kicsi sokra megy - rizottó Mindannyiunkkal előfordul, hogy – amolyan Bridget Jones módra – semmi sincs a hűtőnkben, csupán néhány kókadozó zöldség, amelyek félig a frigo falára fagyva várják a halált. Ezzel a minimum idő, energia és hozzávalóbefektetéssel készülő rizottóval megmentheted őket szomorú végzetüktől, magadat pedig attól, hogy (ismét) egy zacskó kekszet nevezz ki vacsorának. Tovább   
Chili szósz Chili szósz A ketchup az édes ízvilágával támogatja meg az ételt, a chili szósz “tüzesebbé” teszi.  Ez nem egy bonyolult recept, de különféle paprikákkal is ki lehet próbálni. Tovább