Receptek

Kesutejföl Kesutejföl Rengeteg olyan recept van, amihez nagyon fontos az eredeti ízélmény eléréséhez, hogy tejfölt is tegyünk bele. Akik vegánok, lakóz-, vagy tejérzékenyek, azoknak nagyszerű segítség ez az otthon is könnyen elkészíthető finom és egészséges kesutejföl recept.  Tovább     
Kapros zöldbabkrémleves Kapros zöldbabkrémleves Vésztartalékként, a jó minőségű konzervek mellett mindig tartok itthon többféle (bio) fagyasztott zöldséget, amiből rövid időn belül elkészíthető egy-egy finomság. Ezt a könnyű, finom levest a nyári szezonban friss alapanyagból is elkészítheted! Tovább    
Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Az a csodálatos quinoa-spárga-brokkoli egytál Eszter barátnőm kifejezett kérésére megérkezett a csodálatos tavaszi egytál, ami tele van színekkel, ízekkel, élettel. Fogyasszátok egészséggel! :) Tovább    
Medvehagymás - citromos brokkoli leves Medvehagymás - citromos brokkoli leves Úgy gondolom, az egészségesen étkező / étkezni próbáló olvasóknak nem kell bemutatni a brokkolit, mindannyiunk barátját. Vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban igen gazdag, emellett kalóriaszegény, így mindenféle életmódba bátran beilleszthető. Tovább     
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni. Tovább