Receptek

Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Gombafasírt (tej-, -tojás- és zsiradékmentes, vegán recept) Nagyon régóta törtem már a fejem a gombafasírton… Ahogy a gombából készítettem főételeket, kencéket, leveseket; egyre inkább nőtt bennem a hiányérzet, hogy ebből a hálás alapanyagból fasírtot még bizony nem készítettem, bármennyire is kézenfekvő lenne. Tovább     
Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Franciasaláta – majdnem, ahogy anyukám készíti Gyerekkoromban, a családban valahogy minden ünnepi eseményen jelen volt egy résztvevő: a francia saláta. Megállta a helyét a karácsonyi asztalon a pulyka mellett, nem hiányzott a húsvéti sonka-tojás kombináció mellől sem, de a szülinapi kedvenc ételek mellett is helyet kapott. Úgy vélem, sok magyar családban hasonló a helyzet. :) Tovább    
Gyors csemegeuborka Gyors csemegeuborka Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a gyors savanyú uborka, mivel a magyar konyhakultúrában szokásos paprikás ízeket remekül egészíti ki. Rettenetesen egyszerű elkészíteni, és az ember saját szájízének megfelelően alakíthatja az ízét.  Tovább
Datolyaszilva paszta Datolyaszilva paszta Most már szinte bárhol megvásárolható a vicces nevű kaki gyümölcs, avagy hurma, magyar nevén datolyaszilva.  A nálunk termő fajták, és a kereskedelemben árusított gyümölcsök leginkább összehúzzák a szájat, ezért várjuk meg, amíg néhány napi érlelés után tapintásra puha lesz, akkor sokkal élvezhetőbb az íze. Tovább