Receptek

Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Kókuszos chia puding finomság Kókuszos chia puding finomság A chia puding nagyon gyorsan elkészíthető, sokféleképpen variálható finomság. A legegyszerűbb recept, hogy 1 evőkanál chia magot alaposan összekeverünk 1dl tejjel vagy növényi tejjel. Édesíthetjük tetszőlegesen sztíviával, eritrittel, xilittel, vagy barnacukorral/mézzel is. Ízesíthetjük fahéjjal, de akár kakaóval is. Állni hagyjuk 4 órát és már kész is! Ha van otthon bármilyen gyümölcs, akkor tegyük a tetejére, így még ízletesebb lesz! A puding sűrűségét a hozzáadott folyadék növelésével-csökkentésével tetszőleges beállíthatjuk. Nagyobb mennyiségű folyadékkal smoothie-t kapunk.A videón szereplő recept, kókusztejjel és kókuszreszelékkel készülő verziót mutat be, ahol fel is forralják az egészet, de az alapváltozatnál ez nem szükséges.A díszítéshez szeletelt mandulát és gránátalmát adnak. Tovább   
Házi almaecet Házi almaecet Az almaecet a leguniverzálisabb termék a konyhánkban. A megszokott 1O és 2O százalékos ecettől eltérően ez egy lágyabb hat százalékos ecet lesz. Tovább     
Marinált gomba Marinált gomba A marinált gombát különösen nagy becsben tartják az észak-kelet európai országokban, ahol az erdők ontják a szebbnél szebb gombákat. Ezerféle receptje fellelhető, a lényegi műveletek a gomba intenzív hőkezelése ízesített főzőlében, majd marinírozó lé készítése, amelyben a gomba tovább érlelődik. Tovább
Savanyú gyöngyhagyma Savanyú gyöngyhagyma Amikor összeül a család és együtt szedegeti le a rengeteg gyöngyhagyma héjat, az a savanyításból közösségi élményt kovácsol. Ha nagyobb mennyiségű gyöngyhagymához jutunk, érdemes méret szerint szétválogatni őket.  Tovább
Gyors csemegeuborka Gyors csemegeuborka Télen gyakran érezzük, hogy mit nem adnánk egy kis házi savanyúságért, amit gyorsan előkaphatunk. Erre jó a gyors savanyú uborka, mivel a magyar konyhakultúrában szokásos paprikás ízeket remekül egészíti ki. Rettenetesen egyszerű elkészíteni, és az ember saját szájízének megfelelően alakíthatja az ízét.  Tovább
Savanyított lilahagyma Savanyított lilahagyma Sokszor van szükségem egy kevés lilahagymára, és ha a hagyma nagyobbik részét nem használom fel, kárba megy. Ezzel az egyszerű savanyítással tartósíthatom, a hűtőben hónapokig eláll, ráadásul ebben a formában kevésbé viseli meg az érzékeny gyomrokat. Tovább