Receptek

Frissítő zöldturmixok Frissítő zöldturmixok A tavaszi tisztítókúra egyik leghatékonyabb, leggyorsabban elkészíthető (és talán legfinomabb) fogása a zöldturmix. Reggelire, ebédre és vacsorára is! Tovább     
Dhal - indiai vöröslencse főzelék Dhal - indiai vöröslencse főzelék Ez a fogás nálunk olyan, mint normális otthonokban egy doboz margarin. Gyakorlatilag mindig van belőle a hűtőben: hidd el, ha egyszer megkóstolod, rászoksz majd te is! Tovább    
Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Gyömbéres, narancsos sárgarépa-krémleves Ez a leves vagy ízlik valakinek, vagy nem, nem hiszem, hogy lenne középút. Szerintem nagyon finom! Tovább    
Kandírozott narancshéj Kandírozott narancshéj Amikor főzök, igyekszem minden hozzávalót „a fejétől a farkáig” felhasználni. Jó érzés a narancs héját nem a kukába dobni, hanem valamiféleképp hasznosítani. A kandírozott narancshéjat magában, egy desszert részeként vagy csokoládéba mártva is szívesen fogyasztom. Tovább
Dolma vadrizzsel Dolma vadrizzsel A szőlőlevél kötőszövet serkentő, lúgosító, méregtelenítő, a lábfájdalmak kialakulását megakadályozza, narancsbőr ellen hatásos. Sokan teaként isszák, vagy konzerv formában veszik, sokan a létezéséről sem tudnak. A legjobbak étkezési célra a tavasszal szedett levelek. Ha nem szeretnénk szárítani vagy konzervet venni, érdemes akár le is fagyasztani, ha nagyobb mennyiségű kezeletlen, bio szőlőlevélhez jutunk.  Tovább   
Sütőtökös desszertfalatok Sütőtökös desszertfalatok Egy több gyerek által kipróbált, "lemeózott", nagyon szeretett finomság! Bonbonpapírba csavarva akár a mikuláscsomagba is kerülhet. Tovább