Receptek

Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Házi sárgabarack lekvár édesítőszerrel Lekvárt főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Készítsd el saját lekvárod hozzáadott cukor nélkül! Tovább   
Omlós körtés morzsa Omlós körtés morzsa Elérkezett az idő. A nagy nap. A történelmi pillanat, amikor kezedbe adom a Világ Legfinomabb Édességének elkészítési módját. És ami a legszuperebb: olyan könnyű összedobni, hogy az már szinte polgárpukkasztó. Íme a családi „crumble” receptünk.  Tovább  
Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Glutén- és tojásmentes narancsos-gyömbéres keksz Nem viccből, hanem muszájból készítettem ezt a shortbread-re hajazó nasst, mert 5 napja egy homeopátiás doktornő azt tanácsolta asztmatikus tüneteket produkáló Borimnak, hogy kerülje a glutént és a tejet. Tovább   
Savanyított szárzeller Savanyított szárzeller Hazánkban nem termesztik, így importáruként érkezik.A gumója nem használható fel, csak a szárrész. Az erősebb szárakat, csak úgy, mint a rebarbaránál, érdemes leszálazni és meg is párolhatjuk. Igen intenzív íze miatt nem szükséges fűszerezni.Alacsony energiatartalma miatt kiváló diétákhoz is, rendkívül gazdag ballasztanyagokban. Minél erőteljesebb zöld színű a vásárolt példány, annál intenzívebb ízre számítsunk. Vásárláskor ügyeljünk, hogy a szárrész ne legyen puha, a levelek ne legyenek sárgultak. Tovább
Vöröskáposzta saláta borókával Vöröskáposzta saláta borókával Tovább     
Gyömbéres répa Gyömbéres répa A sárgarépa és a gyömbér tökéletes, édes íz harmóniát alkot, amit nagyon jól egészít ki az almaecet. Tovább  
Kókusztejes zabkása Kókusztejes zabkása Vajda Zita harmadik helyezést ért el gyümölcsös, változatosan elkészíthető zabkásája fotójával az Egészséges reggeli játékunkon.  Tovább     
Karamellizált gesztenye Karamellizált gesztenye Egyszerű, de időigényes finomság, amit magában és desszert részeként is fogyasztható.  Tovább
Házi ketchup Házi ketchup Tudom, hogy a rettenetesen sok cukor és tartósítószer teszi olyan ellenállhatatlanná a bolti ketchupokat, ezért egy ideje itthon készítek ketchupot, sőt többfélét is tartok itthon. Mindenki egyénileg állíthatja be a fűszereket, a csípősséget és a fokhagymás jelleget.  Tovább   
Almakompót Almakompót Az almakompót egyszerű, de nagyszerű találmány, minden családnak megvan a bevált receptje. Alma mindig van, sokáig eláll és sokféleképp felhasználható. Tovább
Kandírozott narancshéj Kandírozott narancshéj Amikor főzök, igyekszem minden hozzávalót „a fejétől a farkáig” felhasználni. Jó érzés a narancs héját nem a kukába dobni, hanem valamiféleképp hasznosítani. A kandírozott narancshéjat magában, egy desszert részeként vagy csokoládéba mártva is szívesen fogyasztom. Tovább
Sütőtökös desszertfalatok Sütőtökös desszertfalatok Egy több gyerek által kipróbált, "lemeózott", nagyon szeretett finomság! Bonbonpapírba csavarva akár a mikuláscsomagba is kerülhet. Tovább