Biolin Blog

Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? Ezerarcú zabpehely: spagetti vagy palacsinta? A zab az egyik legjobb és legegészségesebb gabonaféle, melynek számos egészségjavító hatása van.Csökkenti a koleszterin szintet, elnyújtja a zsírok és szénhidrátok felszívódását, ezzel stabilizálja a vércukorszintet, ezek miatt jó a szív és érrendszeri betegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére, illetve a cukorbetegek diétájába is beilleszthető. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Miért rágcsáljunk tökmagot? Miért rágcsáljunk tökmagot? Beköszöntött az ősz, a tökfélék betakarításának ideje: kezdődik a sokak körében népszerű tökmag feldolgozása. Íme, néhány ötlet, hogyan hasznosíthatjuk e finom termékeket a konyhában, napi étkezéseink során! Tovább
Búcsú a vegyszerektől! Búcsú a vegyszerektől! Az arra érzékenyeknél a hagyományos tisztítószerek különböző irritációs és allergiás elváltozásokat, viszketést, hámlást, kipirosodást, légúti panaszokat okozhatnak. Ami legalább ilyen probléma, hogy a hosszútávú vegyszer-kitettség, még az erős, mindent kibíró emberek egészségét is kikezdheti, ami a többi környezetterheléssel összeadódva már komoly betegségekhez is vezethet. Tovább
Diéta típusok testalkatra szabva 1. Diéta típusok testalkatra szabva 1. A téli ünnepek után, tavasszal és nyár elején – amikor a lenge ruhában jobban előtűnnek a felesleges kilók – sokan kezdenek bele valamilyen diéta kúrába. Testi adottságaink jó része sajnos csak mértékkel korrigálható, mégis megpróbálhatjuk kihozni belőle a legjobbat. Érdemes ehhez az alkatunknak leginkább megfelelő diétát választanunk. Az alábbi tippekkel szeretnénk segíteni a kedves Olvasónak, hogy fittebb, egészségesebb és elégedettebb lehessen. Tovább
Csodálatos vegán püré leves Csodálatos vegán püré leves Gyorsan elkészíthető, ízletes, fűszeres és laktató leves Tovább
Melengető krémlevesek Melengető krémlevesek A krémlevesről legtöbb embernek még mindig a jó öreg tejszínnel, sajttal, vagy tejföllel, besamel mártással, tojással habart vagy krémesített verziók jutnak eszükbe. Talán meglepő, de az eredeti francia krémlevesek egyáltalán nem tartalmaznak tejterméket, csak krémesre paszírozott zöldségeket. Tovább
Szószok tejmentesen! Növényi krémek házilag Szószok tejmentesen! Növényi krémek házilag A laktózérzékenyek és vegánok találékonysága hamar utat talált a élelmiszergyártók felé is, így ma már sok fajta krémesítő alapanyagot vásárolhatnak meg készen. Tovább
A 40 napos cukorböjtömről A 40 napos cukorböjtömről Idén a fejembe vettem, hogy böjtölni szeretnék. Mivel vegán vagyok, és a dohányzásról is leszoktam (hurrá!!), így négy dolog közül választhattam, amiről lemondva szervezetem tisztítását el tudtam képzelni: Tovább