Biolin Blog

Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Lendülj formába velünk! Lendülj formába velünk! Menthetetlenül itt a tavasz még akkor is, ha áprilisi szeszélyként havat zúdít a nyakunkba. A természet megújul, a vér felpezsdül és magától jövő belső késztetésként mi magunk is megújulni vágyunk. A nehéz téli gönceinket fél évre száműzzük a szekrénybe, áhítjuk a napfényt, a színeket, és egy ideig látni sem bírjuk a vastag pulcsit, a feketét, a hosszú kabátot. Tovább
Vírus vagy baktérium? Vírus vagy baktérium? Bár a XX. század legnagyobb népegészségügyi fordulata a fertőzések visszaszorítása volt, még manapság is komoly harcot vívunk ellenük. A fertőzéseket vírus, baktérium, egysejtű, gomba, rovar és féreg is okozhatja. Egy egészséges immunrendszer a legtöbb vírussal pár nap alatt elbánik, de a baktériumok ellen például, jól jön a külső segítség. Csak győzzünk eligazodni a tünetek és gyógymódok útvesztőjében! Tovább
Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozási trendek 2018/I. rész Táplálkozásunkban a tudatosság már nemcsak trendi, hanem trenddé kezd válni. A magyarok mintegy fele követ valamilyen diétát, vagy törekszik arra, hogy változtasson étkezési szokásain. Minden évben kiemelnek néhány élelmiszert - "szuperételt" - vagy divatdiétát, amitől fogyást vagy erőtől kicsattanó egészségi állapotot várnak. Tovább