Biolin Blog

Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet szerepe nemcsak az ételek ízesítése, pácolása, tartósítása terén jelentős, már az ókorban felismerték egészségre gyakorolt kedvező hatásait. Hippokratész a mézzel kevert almaecetet gyógyító célzattal alkalmazta, de napjainkban további hosszú távú vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy hiteles, egészségre vonatkozó állításokat tehessünk a különféle ecetekkel kapcsolatosan. Tovább
Egészséges finomságok a reformkonyhából Egészséges finomságok a reformkonyhából Még az egészségtudatos emberek között is kevesen vannak azok, akik spártai módon le tudnak mondani minden finomságról, s ha rájuk tör a nassolási vágy, megelégszenek azzal, hogy sárgarépát rágcsáljanak. Szerencsére, napjainkban a reformkonyha egyre több egészséges alternatívát kínál, hogy bűntudat nélkül meglephessük magunkat és családunkat édességekkel, desszertekkel. Tovább
Egyre több a helytelenül táplált kisbaba Egyre több a helytelenül táplált kisbaba A 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai kutatásból az derült ki, hogy az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A kicsik közel felének magas a koleszterinszintje, túl sok sót fogyasztanak, e korcsoport 10%-át az elhízás is fenyegeti. Tovább
Süss Eritrittel, és nyerd vissza a termék árát! Süss Eritrittel, és nyerd vissza a termék árát! Többször hirdettünk már receptversenyt Facebook oldalunkon, amelyben valamilyen ötlet vagy téma mentén arra kértük követőinket: mutassák meg kreativitásukat és ezzel inspiráljanak másokat is a változatos, egészséges étkezésre. Ezúttal olyan receptekre vagyunk kíváncsiak, amelyek eritrittel készültek! Tovább
A 40 napos cukorböjtömről A 40 napos cukorböjtömről Idén a fejembe vettem, hogy böjtölni szeretnék. Mivel vegán vagyok, és a dohányzásról is leszoktam (hurrá!!), így négy dolog közül választhattam, amiről lemondva szervezetem tisztítását el tudtam képzelni: Tovább