Biolin Blog

Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Flódni cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten Életem első flódnija. Már nagyon régóta szerettem volna megsütni. Most végre megtörtént és álom finom lett. Tovább  
Zabpehelylisztes gofri alaprecept vaníliás túrókrémmel Zabpehelylisztes gofri alaprecept vaníliás túrókrémmel Régen nagyon szerettük otthon a gofrit. Amikor kaptunk egy sütőt szinte mindig azt ettünk, még a nyaralás alatt is sütöttünk. Mindig hatalmas mennyiség készült egyszerre, az egész család azt ette reggelire. Tovább  
Kakaós mazsolás kuglóf Zelleitündi módra Kakaós mazsolás kuglóf Zelleitündi módra Nagyon gyorsan, könnyen elkészíthető kuglóf variáció, cukormentesen Zellei Tündi lisztkeverékből. Tovább
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Amerikai fánkok étcsokoládéba mártva Zelleitündi módra Amerikai fánkok étcsokoládéba mártva Zelleitündi módra Pihe puha fánkok étcsokoládéba mártva, fánksütő tepsiben sütve. Tovább  
Háztartási keksz Háztartási keksz Már jó ideje akartam háztartási kekszet készíteni, mire az első adagot megsütöttem. Az nem nyerte el teljesen a tetszésemet, de a céljának tökéletesen megfelelt, akkor ugyanis kókuszgolyóba szántam. Túlságosan erőteljes zabpehely-íze volt, én azt nem nagyon szeretem. Azóta már sikerült csinálnom egy fojtóan édes adagot, amit alig bírtam letuszkolni, és egy tökéleteset, aminek elhánytam a receptjét. Azon is kísérleteztem, hogy minél könnyebb legyen dolgozni a tésztával.  Tovább  
Cseresznyés pite Zelleitündi módra Cseresznyés pite Zelleitündi módra Érik a korai cseresznye, ezért elkészítettem a kedvenc pitémet. Tovább  
Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Teljes kiőrlésű kenyér olívaolajjal Ez a britek hagyományos fehér kenyere, persze nálam nem fehér, és mivel már sokadjára készítem, most magok is kerültek bele. Számomra egy kis pikantéria, hogy a kenyérben olíva olaj is van, amit egész halványan lehet érezni a kész kenyéren is. Tovább    
Spirállinzer Spirállinzer A spirálkeksz receptjét még tavaly láttam meg a nosalty-n. Nagyon megtetszett, szerintem rém ötletes, és ha ügyes az ember, csodaszép kekszek kerülnek ki a kezei közül. Mindig halogattam a megsütését, egészen addig, amíg a Brioche-blogon újra rá nem akadtam. Most már nem tudtam kihagyni, az első adandó alkalommal elkészítettem, és TimCsi ötletét követve nem puszta kekszeket, hanem lekvárral összeragasztva "hagyományos" linzereket gyártottam. Eszméletlenül finomak és puhák, nem lehet kihagyni! :)Az olyan sütik különösen kedvesek nekem, amikben már eleve van valami házi. Ebben saját dió, házilag darált zabpehely, xilitből készített vaníliás porcukor és házi lekvár van. Tovább   
Citromos madeleine Zelleitündi módra Citromos madeleine Zelleitündi módra Ripsz-ropsz sütöttem ezeket a kagylócska formájú francia süteményeket, a madeleineket. Nagyon finom lett nem csalódtam! Tovább   
Serpenyős pizza Serpenyős pizza Régen nagyon sok pizzát csináltunk otthon, ezért időnként eszembe jut, hogy milyen szívesen ennék megint. Azonban mivel "megszellőztettem" itthon, hogy túrós tésztájú pizzát csinálnék, senki nem volt nagyon bizakodó, és szeretném a minimálisra csökkenteni a CH-számolásomból adódó "galibákat" eddig még nem került rá sor. Tovább   
Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Knäckebröd - svéd ropogós rozsos kenyér Ez a svéd ropogós kenyérke a hagyományos, de könnyen variálható vegán recept alapján készült, teljes kiőrlésű liszből. Tovább