Receptek

Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Nyers, vegán, gluténmentes Raffaello golyók (eritrittel, agavével) Dóra vagyok, 33 éves, és cukorfüggő. A nutellás üveg közelségétől egyszerre leszek feldobott és frusztrált. Ugyanis nem csak megkóstolni szeretném, hanem rosszullétig enni magam vele, majd a cukortól bekómázva apró könnyeket hullatva jön a szomorú felismerés: már megint gyenge voltam...Na ezeket a pillanatokat elkerülve folyamatosan olyan desszertek kidolgozásán agyalok, amelyek megadják az édes íz adta örömöket, viszont a lelkemet nem nyomják tele rozsdás szögekkel (és kicsi zsírpárnákkal sem ruháznak fel/meg).  Tovább     
Sárgarépás kenyér Sárgarépás kenyér Ez a kenyér nem csak szép, de finom is lett! A benne lévő pirított magvak és a répa igazán különleges ízt varázsolnak neki, és még jobban feldobja, hogy mindezek felszeletelve gyönyörűen látszanak a kenyérben. Tovább    
Spirállinzer Spirállinzer A spirálkeksz receptjét még tavaly láttam meg a nosalty-n. Nagyon megtetszett, szerintem rém ötletes, és ha ügyes az ember, csodaszép kekszek kerülnek ki a kezei közül. Mindig halogattam a megsütését, egészen addig, amíg a Brioche-blogon újra rá nem akadtam. Most már nem tudtam kihagyni, az első adandó alkalommal elkészítettem, és TimCsi ötletét követve nem puszta kekszeket, hanem lekvárral összeragasztva "hagyományos" linzereket gyártottam. Eszméletlenül finomak és puhák, nem lehet kihagyni! :)Az olyan sütik különösen kedvesek nekem, amikben már eleve van valami házi. Ebben saját dió, házilag darált zabpehely, xilitből készített vaníliás porcukor és házi lekvár van. Tovább   
Ananászos harcsa gyros Ananászos harcsa gyros Éppen a napok óta a konyhapulton álló teljes kiőrlésű pitához gondolkodtam egy jó kis gyros recepten, amikor kezembe akadt egy tavalyi Nők Lapja Konyha, amiben megláttam a Mexikói ananászos grillezett tarja receptet. Tovább