Biolin Blog

Aloé Vera - gyógyító csodanövény Aloé Vera - gyógyító csodanövény Az aloé vera, mint napjainkban is világszerte használt univerzális gyógynövény, kiállta az idők próbáját. Több ezer éves múltra tekint vissza népgyógyászati felhasználása. Az egyiptomiak a halhatatlanság növényeként emlegették, egyike volt a fáraóik mellé temetett kultikus temetési ajándékoknak. Tovább
Bőrproblémák és megoldások Bőrproblémák és megoldások Ahogy beköszönt a jó idő, mindenkiről lekerül a csizma, a meleg cipő. Egyre könnyebb, egyre nyitottabb cipőkben járunk, melyek már kevésbé fedik el a lábunkon jelentkező bőrproblémákat. Ideje hát nekilátnunk a teljes körű „lábszerviznek”! Tovább
Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Retek, retek, de szeretlek! Retek, retek, de szeretlek! Fekete, fehér vagy piros? Gömbölyded vagy hosszúkás? A retekféléket megannyi formában ismerjük és fogyasztjuk – a franciák inkább a hosszúkás úgynevezett „francia reggeli retket”, a bajorok a kerekded fehér sörretket fogyasztják, nálunk az apró szemű hónapos retek vagy vajretek és a nagyanyáink által is fogyasztott fekete retek az ismertebb. Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább
Gyógynövények megfázásra, köhögésre Gyógynövények megfázásra, köhögésre Alig kezdődött el a tél, körülöttünk máris sokan köhögnek, gyakori a hurutos, náthás megbetegedés. Indokolt esetben a panaszokkal forduljunk orvoshoz, egyébként pedig otthon is hatékonyan kúrálhatjuk magunkat a „természet erejével”, gyógynövényekkel és illóolajokkal, lássunk erre néhány példát!     Tovább
Stressz és gyulladás Stressz és gyulladás Az Ohio Egyetem tanulmánya az első olyan kutatás, amely a stresszes események és a szervezetben megjelenő gyulladás kapcsolatát elemzi. Tovább
Hogyan méregtelenítsünk? Hogyan méregtelenítsünk? A hideg téli hónapok alatt általában nagyobb mennyiségű, magasabb kalória tartalmú táplálékot fogyasztottunk, pedig a fűtött helyiségekbe zárva még az átlagosnál is kevesebbet mozogtunk. Ennek eredménye lehet a felesleges kilók mellett a fáradtság, rossz hangulat, energiahiány, változó közérzet és az emésztési panaszok. Mindez jelzés arra, hogy ideje megkezdenünk tél végi tisztító kúránkat, hogy Húsvétra már jó formában legyünk. Tovább
Vírus vagy baktérium? Vírus vagy baktérium? Bár a XX. század legnagyobb népegészségügyi fordulata a fertőzések visszaszorítása volt, még manapság is komoly harcot vívunk ellenük. A fertőzéseket vírus, baktérium, egysejtű, gomba, rovar és féreg is okozhatja. Egy egészséges immunrendszer a legtöbb vírussal pár nap alatt elbánik, de a baktériumok ellen például, jól jön a külső segítség. Csak győzzünk eligazodni a tünetek és gyógymódok útvesztőjében! Tovább
Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Sajnos az őszi-téli időszakban sokaknak erejét veszi a vissza-visszatérő makacs nátha, köhögés, rekedtség. Az alábbiakban olyan gyógynövényteákat és természetes szereket mutatunk be, melyekkel bárki könnyebben kikúrálhatja magát, és megelőzheti a visszaesést is… Tovább
Bőrápolás természetes módszerekkel Bőrápolás természetes módszerekkel A bőr természetes öregedési folyamata már 25 éves kor körül kezdetét veszi, de első jól látható jelei sokaknál csak 40 éves korban jelentkeznek. Lássuk, mit tehetünk mi magunk a folyamat lassítása érdekében! Tovább
Diabétesz: Hibás étkezési szokások, túlsúly és stressz, mint rizikófaktorok Diabétesz: Hibás étkezési szokások, túlsúly és stressz, mint rizikófaktorok A cukorbetegség alattomos kór, gyakran csak akkor okoz tüneteket, amikor már a szövődmények is kialakultak. Különösen a túlsúlyos, stresszes életet élőknek érdemes ismerniük azokat a jellemző tüneteket, melyek diabéteszre utalhatnak. Tovább