Biolin Blog

Együnk rostot! Együnk rostot! A rostfogyasztás nemcsak a székrekedés megelőzésében fontos, de hozzájárul az egészséges bélflóra megőrzéséhez és számos betegség megelőzéséhez is. Akik elegendő rostot esznek, azoknál ritkábban alakul ki például cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, sőt bélrendszeri daganat is. Tovább
A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos Bár a cöliákiások száma 2009 óta nem növekedett, mégis sokan térnek át a gluténmentes étrendre – követőinek száma azóta több mint megháromszorozódott. Mindez nem csupán divathóbort, ugyanis sok embernek vannak tisztázhatatlan eredetű közérzeti panaszai, melyek okát a mai diagnosztikus eljárásokkal nem lehet kimutatni, de gluténmentes étkezés mellett egyszerűen jobban érzik magukat. Tovább
Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amarant és quinoa – csodamagok az inkák földjéről Amikor először megláttam a quinoát és az amarant-ot (ez utóbbit liszt formájában) a bioboltban, az első gondolatom az volt, hogy előbbiből szuper salátát, utóbbiból pedig kenyeret fogok készíteni.Haza is vittem egy-egy csomaggal az otthoni „magtáramba” és feltúrtam a netet leírások, receptek után kutatva. Tovább
Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Autoimmun gluténérzékenység esetén élethosszig gluténmentes étrendet kell tartani, melyhez kapcsolódóan a bevásárlás, a főzés, a konyha eszközök használata és az alapanyagok tárolása során sok apró, de fontos részletre kell figyelnünk. Tovább