Biolin Blog

Együnk a depresszió ellen! Együnk a depresszió ellen! Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de az őszi-téli szürkeségben ránk törő borús hangulatot, depressziót is elűzhetjük. Tovább
A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos Bár a cöliákiások száma 2009 óta nem növekedett, mégis sokan térnek át a gluténmentes étrendre – követőinek száma azóta több mint megháromszorozódott. Mindez nem csupán divathóbort, ugyanis sok embernek vannak tisztázhatatlan eredetű közérzeti panaszai, melyek okát a mai diagnosztikus eljárásokkal nem lehet kimutatni, de gluténmentes étkezés mellett egyszerűen jobban érzik magukat. Tovább
Az anyatej mindent tud! Az anyatej mindent tud! Örömteli hír, hogy a szoptatás reneszánszát éljük! Az elmúlt 20-30 év kutatásai egyértelműen bebizonyították, hogy az anyatej nem helyettesíthető egyetlen mesterséges tápanyaggal sem. Összetétele ugyanis – a gyermek igényeihez alkalmazkodva – folyamatosan változik, minden pillanatban tökéletes, hiszen tartalmazza mindazt, amire a baba szervezetének éppen szüksége van. Tovább
Diabétesz: Hibás étkezési szokások, túlsúly és stressz, mint rizikófaktorok Diabétesz: Hibás étkezési szokások, túlsúly és stressz, mint rizikófaktorok A cukorbetegség alattomos kór, gyakran csak akkor okoz tüneteket, amikor már a szövődmények is kialakultak. Különösen a túlsúlyos, stresszes életet élőknek érdemes ismerniük azokat a jellemző tüneteket, melyek diabéteszre utalhatnak. Tovább
Nassolás, mint stresszoldás? Nassolás, mint stresszoldás? Miért nassolunk? Milyen erő bír rá minket, hogy akkor is együnk, amikor nem vagyunk éhesek? Egyáltalán mit igyekszünk ezzel csillapítani, éhséget vagy valami mást? Tovább