Biolin Blog

Együnk rostot! Együnk rostot! A rostfogyasztás nemcsak a székrekedés megelőzésében fontos, de hozzájárul az egészséges bélflóra megőrzéséhez és számos betegség megelőzéséhez is. Akik elegendő rostot esznek, azoknál ritkábban alakul ki például cukorbetegség, magas koleszterinszint, magas vérnyomás, sőt bélrendszeri daganat is. Tovább
A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos A gluténmentes étrend nemcsak a lisztérzékenyek számára hasznos Bár a cöliákiások száma 2009 óta nem növekedett, mégis sokan térnek át a gluténmentes étrendre – követőinek száma azóta több mint megháromszorozódott. Mindez nem csupán divathóbort, ugyanis sok embernek vannak tisztázhatatlan eredetű közérzeti panaszai, melyek okát a mai diagnosztikus eljárásokkal nem lehet kimutatni, de gluténmentes étkezés mellett egyszerűen jobban érzik magukat. Tovább
Vigyázat: A cukor nem csupán hizlal! Vigyázat: A cukor nem csupán hizlal! Sok helyen halljuk és olvassuk, de talán nem árt átismételni, miért is kerüljük jó nagy ívben a cukor és a fruktóz fogyasztását. Tovább
Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Fontos apróságok a gluténmentes étkezéshez Autoimmun gluténérzékenység esetén élethosszig gluténmentes étrendet kell tartani, melyhez kapcsolódóan a bevásárlás, a főzés, a konyha eszközök használata és az alapanyagok tárolása során sok apró, de fontos részletre kell figyelnünk. Tovább
Mentes és Finom - kezdeményezés az ételallergiásokért Mentes és Finom - kezdeményezés az ételallergiásokért A táplálékallergia aluldiagnosztizált betegség. Nemzetközi felmérések szerint az európai lakosság 6-8%-a valamilyen táplálékra igazoltan allergiás – a leggyakoribb táplálék-allergének a tej, tojás és a liszt. Valójában, ennél jóval nagyobb azok száma, akiknek rendszeresen gyomor-bélrendszeri panaszai vannak bizonyos ételek fogyasztása után, de nem fordulnak orvoshoz, hanem egyedül küzdenek a panaszokkal. Tovább