Receptek

Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Bárány kotlett ízletes kucsmagombával, zöldspárgával és buggyantott tojással Három év után végre úgy alakult, hogy öcsémékkel tudjuk tölteni a Húsvétot. Nagy élmény egy országot olyanokkal felfedezni, akik már belülről is jól ismerik a terepet. A tegnapi napon egy olyan helyen kirándultunk, ami talán életem egyik legszebb élménye volt (Rigi).Első este ezzel a vacsorával kedveskedtek nekünk. A bárány isteni volt, és a köret is igazán méltó társa volt a tányéron. Az ízletes kucsmagomba nem véletlenül kaphatta ezt a nevet, mert tényleg fantasztikusan finom. Friss szedés volt. Tovább  
Paleo túrónokedli Paleo túrónokedli A receptet Krisztától, Ancsától és Vandától kaptam, ők három paleós generáció egy családon belül, akik sokat kísérleteznek, és rendszeresen főznek-sütnek. A képen látható adag nyilván nagycsaládos mennyiség. Az alábbi receptet tetszés szerint lehet felszorozni, ahány adagra szükség van. Tojásos galuskának is kiváló alap, finom, zsenge fejes salátával tökéletes ebéd. De pörköltekhez, ragukhoz köretnek is jó, ha valaki igényli az effajta köreteket. Tovább    
Spárga-karalábé leves Spárga-karalábé leves Ilyenkor boldog vagyok, mert zöldet zölddel ehetek. A legújabb kedvencem ez a leves, amit az elmúlt hetekben már többször elkészítettem. Tovább