Receptek

Tormás cékla-retek saláta Tormás cékla-retek saláta A mai napon sült kolbásszal szerepelt ez a színpompás és nagyon finom saláta, de szerintem tökéletes lehet egy komolyabb karácsonyi sült mellé is. Tovább    
Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Sütőtökkrém leves kolbásszal és bébispenóttal Szeretem a sütőtököt és a belőle készült krémlevest, de mindig keresek újabb és újabb elkészítési változatokat. Most az történt, hogy egy teljesen más recepthez kellett nekem aszalt paradicsom paszta, amit a legutóbbi tanfolyamon használtunk az egyik fogáshoz. Ehhez be kellett áztatni a szárított paradicsomot, és az áztatóvizet félretettem a hűtőben, mondván, hogy jó lesz az még valamire. Ezek a paradicsomok elég sósak voltak, így a lé is az volt. A minap eszembe jutott a sütőtökkrém leves főzése közben, hogy hoppá, nézzük csak meg azt az aszalt paradicsom áztatólevet… Jézus ereje, de finom lett ez a leves! A betétek csak tovább fokozták az élvezetet, mert rágni is volt mit a selymes lében. Ha valaki fogyaszt sajtot, kis kockákra vágott, érett sajtból is lehet beledobálni pár darabot. Tovább       
Sütőtök pite Sütőtök pite Egyik kedvencem ez a fantasztikus illatú, százféleképpen felhasználható zöldség. Én általában a körte alakú, ún. kanadai tököt preferálom, mert kisebb, kevésbé rostos, és könnyebben lehet vele bánni, mint a hatalmas, kerek tökökkel.  Tovább     
Spárga-karalábé leves Spárga-karalábé leves Ilyenkor boldog vagyok, mert zöldet zölddel ehetek. A legújabb kedvencem ez a leves, amit az elmúlt hetekben már többször elkészítettem. Tovább    
Snidlinges tojás felfújt baconnel és gombával Snidlinges tojás felfújt baconnel és gombával Szerintem ez a fantasztikus felfújt pont kiváló hétvégi reggelinek. Próbáljátok ki, megéri! Tovább    
Rumos meggyzselé Rumos meggyzselé Ez a nagyon egyszerű desszert valami isteni lett! Annak ajánlható, aki nem ódzkodik a főzött gyümölcsöktől. Az útifű maghéj kiváló kocsonyásító anyag. Folyadékkal elkeverve zselévé duzzad, és az emésztésre is jó hatással van. Mi frissen, langyosan ettük, úgy is nagyon finom volt, de ki is lehet hűteni. Tovább  
Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Rántott cukkini és lepény lazackrémmel Ilyenkor tobzódok a cukkiniban, az egyik legjobb nyári zöldségnek tartom. Valamelyik nap vacsorára készült ez a finom rántott változat. Tovább      
Paleo túrónokedli Paleo túrónokedli A receptet Krisztától, Ancsától és Vandától kaptam, ők három paleós generáció egy családon belül, akik sokat kísérleteznek, és rendszeresen főznek-sütnek. A képen látható adag nyilván nagycsaládos mennyiség. Az alábbi receptet tetszés szerint lehet felszorozni, ahány adagra szükség van. Tojásos galuskának is kiváló alap, finom, zsenge fejes salátával tökéletes ebéd. De pörköltekhez, ragukhoz köretnek is jó, ha valaki igényli az effajta köreteket. Tovább    
Paleo paella? Paleo paella? Hát, hogy ez hogy lett, azt ne kérdezzétek. Egyszer csak nekiálltam. A paella egyébként egy kiadós spanyol egytálétel, aminek rizs az alapja, paleósított változatában karfiolból készült rizzsel érdemes kiváltani. (Az én Paleolit receptek hétköznapokra c. szakácskönyvemben is van erre recept "Színes karfiolmorzsa" néven és Posta Reni Paleolit konyha hedonistáknak könyvében is szerepel egy karfiol rizs recept.) Tovább    
Narancsos vaníliakrém Narancsos vaníliakrém Amikor pohárkrémet vagy tiramisut készítünk paleo verzióban, sokszor jól jönne egy jó kis készen kapható keksz vagy piskóta, amit egyszerűen csak rétegezni kell a krémmel és már kész is a finomság. Tovább     
Narancsos céklasaláta Narancsos céklasaláta A cékla nagy kedvenc nálunk, férjem is imádja meg én is. Sokszor csinálom, hogy egyenként alufóliába csomagolva megsütök egy jó pár darabot, és aztán a hűtőben tartom, így bármikor elő tudom kapni és tovább felhasználni. Ez egy tavalyi receptem, ami nagyon különleges és finom ízvilágot hoz, annak ellenére, hogy tényleg csak néhány összetevőt tartalmaz. Sült csirkéhez pl. tökéletes köret lehet, de előételnek is kiváló. Tovább     
Meggyes barack fagyi Meggyes barack fagyi A meggy az egyik kedvenc gyümölcsöm, de ez a mai eresztés valami egészen csodás, sötétvörös, teljesen érett. Meggyből még sosem csináltam fagylaltot, de ma hirtelen beugrott, hogy hát miért is ne tehetném. Vacsora vendég jön, pont jó lesz desszertnek.  Tovább