Hozzávalók:

a tésztához

14 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

5 dkg zabpehely (2 dkg a tésztába, plusz 3 dkg a morzsához)

2.5 dkg 1:4 édesítő

1 teáskanál sütőpor

1 csipet himalaya só

5 evőkanál kókuszolaj

1 tojás


a töltelékhez

3 - 4 szem szilva

1 evőkanál 1:4 édesítőszer

1 kávéskanál fahéj (őrölt)


Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle. A tészta kétharmadát két kisebb 10 cm-es pite formába, vagy egy nagyobb 20 cm-es pite vagy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, úgy hogy legyen kb. 1,5 cm-es pereme. A megmosott és negyedelt szilvákkal kirakjuk, megszórjuk az édesítővel és az őrőlt fahéjjal. A maradék tésztát összemorzsoljuk a 3 dkg zabpehellyel és a pite tetejére morzsoljuk. A lényeg hogy a teteje ne álljon össze. 180 C fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, hogy szép aranybarna legyen. 


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.