FŰSZERÉSZ FAHÉJ ŐRÖLT 10G

Oszd meg:
569 Ft
(Egységár: 56,948 Ft / g)
db
Raktáron:
Nincs készleten
 
Cikkszám:
36864
Kiszerelés:
10 g
Részletes termékinformáció

FAHÉJ 8 cm-es egész, őrölt 

Egy Ceylonban (Sri Lankában) honos, jellegzetes fa ágairól lefejtett héjkéreg, amely jellemző illatú, édeskés és csípős ízű, ugyanakkor fanyar. A fahéjfákat napjainkban trópusi ültetvényeken nevelik, egy-két évente a 2 méteresnél hosszabb ágakat visszavágják. Ezeknek a kérgéből nyerik a fűszert. A kérget két hosszanti vágással lehántják, összekötözik, és letakarva egy-két napig fermentálják. Eután lekaparják a bőrszövetet, a para- és a zöld kéregrétegetket, majd a megmaradt belső kéregdarabokat napon szárítják. Ennek hatására a kéregdarabok felpöndörödnek. Több darabot egymásba tolnak, így alakítják ki az általunk ismert fahéjrudat. Darabokra vágva vagy púderfinomságúra őrölve használják. 

Régóta összefüggésben áll az áldozat és a gyönyör ősi szertartásaival. Az ősi Egyiptomban a fahéjat balzsamozásra használták. Egy Kr. e. 1489 körüli gyönyörű fáraónő által építtetett templomon talált hieroglifák szerint az uralkodónő hajókat küldött a mai Szomáliába, hogy hozzanak fahéj, tömjén és mirhafákat. Az Ótestamentumból mindvégig az derül ki, hogy a fahéj drágább volt az aranynál. Néró császár állítólag dührohamában megölte a feleségét, majd megbánása jeléül megparancsolta, hogy az asszony temetésén égessenek 1 évre való fahéjat. 

Világszerte számtalan ételhez használják. A fahéjolaj erős antiszeptikus (fertőtlenítő) hatással bír. Serkenti a szívműködést, a keringést, valamint a szervezet vérellátását. 

Használat
Különféle sütemények, mézeskalácsok, piskóták, gyümölcslevesek, fánkok, kompótok, befőttek, mártások, rizs és tojásételek, sültek valamint forralt bor fűszerezésére való. Mexikóban a forró csokoládét ízesítik vele. 

Kiszerelés: 10 g 

Forrás: gyártó / forgalmazó - 2017 augusztus



Mit vettek még, akik ezt vették?

Elküldöm