Talán az egyik legnagyobb bűnös a felszaladó kilók esetén azok a kalóriák amelyeket észre sem veszünk amikor megeszünk. Egy kis chips, keksz , süti, tortilla sajtszósszal, sültkrumpli, kinek mi a kedvence.

Szerenecsére kis odafigyeléssel, nagyszerű rágcsákat készíthetünk. A kísérletező kedvű szakácsok pedig könnyű és egészséges sütiket is csinálhatnak.

Ha otthon mozizunk, akkor pattogathatunk kukoricát. Ilyenkor a sima sós verziót válasszuk, kevés benne a kalória, sok benne a rost és isteni az illata és íze!

A diók, és aszalt gyümölcsök egészségesek, ám belőlük csak keveset fogyasszunk alkalmanként, (1-1 kisebb marékkal), így nem nassoljuk el egy felnőtt teljes napi kalóriamennyiségét észrevétlenül.

Férfias munka, így az urak is szívesen vállalják egy nagy és éles késsel a répa, karalábé, kigyóuborka, piros és zöldpaprika, felszecskázását. Már csak egy jó mártogatós öntet kell, ami lehet paradicsomos alapú mint a tortilla szósz, esetleg paprika alapú mint az ajvár vagy lehet valami “nehezebb” is mint egy humusz, padlizsánkrém, vagy avokádókrém.Ezeket megvehetjük készen, de az egyszerűbbeket akár 5-10 perc alatt mi is elkészíthetjük. 

Ti mit szoktatok nassolni így a téli estéken? Én nagyon szeretem a datolyát és a diót, de gyakran csak elrágcsálok egy sárgarépát : ) Az esti mozizásokhoz pedig leveles tésztát szoktam sütni. Van valami szuper rágcsálnivaló receptetek?