Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk, amelyben arra kértük követőinket, hogy fotózzák le, és tegyék közzé egészséges reggelijüket Facebook oldalunkon. A célunk az volt, hogy ötleteket adjunk egymásnak ahhoz, hogy a napunk alapjául szolgáló étkezés tápláló és egészséges legyen. A játék kimenetelét is követőinkre bíztuk: az nyert akinek a fotója a legtöbb lájkot kapta.


- Olvasóink képei -

Reggelizz úgy mint egy király…


Sokáig tartotta magát tévhit, mely szerint egy kiadós reggeli csökkenti az egész napos étvágyat. Nos, a reggeli valóban kiemelt jelentőséggel bír, azonban a mennyiség helyett sokkal fontosabb, a szervezetünknek fontos tápanyagokat tartalmazzon. 

Mi is ismerjük az érzést, amikor a reggeli rohanásban  fénysebesen magadba töltöd a kávét,  majd minden törekvésed ellenére azon kapod magad, hogy a sarki pékségben szemezel egy lekváros buktával, pedig néhány perces előkészülettel és egy kis odafigyeléssel mennyei reggelit üthetsz össze magadnak, ami nem csak finom hanem egészséges is. Ha nincs időd reggelizni, készítsd el előző este, és vidd magaddal, hidd el megéri! 


- Olvasóink képei -

#mutimiteszel 


Magunk is meglepődtünk, milyen sokakat mozgatott meg a kezdeményezésünk. Ötletesen megkomponált, változatos alapanyagokból kombinált recepteket kaptunk, melyek között számos gyors és egyszerűen elkészíthető is akadt.

Némely kép pedig olyan jól sikerült, hogy a látványtól azonnal összefutott a nyál a szánkban, sőt némelyiket mi magunk is kipróbáltuk. 


A játékban résztvevő képeket és hozzászólásokat itt böngészheted. 


Íme a három nyertesünk, akinek a receptjeit a Biolin Facebook közössége a legjobbnak találta.  


1. Zabpelyhes pogácsa, Salamon Csilla reggelije

Ez a remek harapnivaló nem csak reggelire, hanem tízóraira vagy uzsonna is szuper, főleg ha némi nyers zöldséget is ropogtatsz hozzá. Mivel zabpehely liszttel készült, ezért a hagyományos fehér lisztes verziónál jóval egészségesebb, ugyanis alacsonyabb glikémiás indexe miatt nem hintáztatja meg a vércukor szintet.


A teljes receptet ITT találod. 



2. Szalonnán sült paprika avokádóval, Hidegkuti Stella reggelije

Szénhidrát mentes reggeli (amennyiben nem eszel mellé pékárut) energia – tartalma viszont magas, így elsősorban azoknak ajánljuk akik a délelőtt során fizikai tevékenységet is végeznek. 


A teljes receptet ITT találod. 



3. Kókusztejes zabkása, Vajda Zita reggelije

Egyszerű és nagyszerű! Próbáld ki idény gyümölcsökkel, őrleményekkel, csonthéjasokkal, fűszerekkel – csak a fantáziád szabhat határt. Nem csak az ízével, hanem magas rost, ásványi anyag és vitamin tartalmával is kényezteti a szervezetedet. Haladók a cukrot is kihagyhatják. 

Kell ennél több egy jó napindításhoz? 


A teljes receptet ITT találod. 



Köszönjük mindenkinek aki repceptjével, hozzászólásával aktívan részt vett a játékunkban, vagy szavazott a versenyző reggelik valamelyikére. Hamarosan újra játszhattok velünk! :)