Menthetetlenül itt a tavasz még akkor is, ha áprilisi szeszélyként havat zúdít a nyakunkba. A természet megújul, a vér felpezsdül és magától jövő belső késztetésként mi magunk is megújulni vágyunk. A nehéz téli gönceinket fél évre száműzzük a szekrénybe, áhítjuk a napfényt, a színeket, és egy ideig látni sem bírjuk a vastag pulcsit, a feketét, a hosszú kabátot.


Bárcsak az influenza szezonban megtépázott energia-háztartásunkat, a fásultságot, a fakó arcbőrt, és a szinte észrevétlenül felkúszott plusz kilókat is ledobhatnánk a kabátunkkal együtt! Jól jönne némi vitamin, egy jó diéta, egy hatékony edzés terv, a tavaszi nagytakarítást pedig nem csak az otthonunkban, hanem a fejünkben is el kellene végezni. 

FürdőruhaszezON 

A fentebb felsorolt problémakör egyik legsúlyosabb dilemmája: hogyan hozzam formába magam a vészesen közeledő strandszezonra?   

A téli időszakban könnyebben csúsznak fel a plusz kilók. Ennek részben evolúciós és genetikai okai vannak, részben pedig, hogy a több időt töltünk zárt térben a négy fal között. A matek egyszerű: kevesebbet mozgunk, és nehezebb ételeket eszünk, nem csoda hát, ha kissé feszül rajtunk a tavaszi farmer.




Győzd le a lustaságot! 

A fogyókúra elkezdésére ez az időszak a legideálisabb, ehhez azonban némi akaraterőre és elhatározásra is szükség van. Nem kell, hogy egyik napról a másikra drasztikus változtatásokba kezdj, inkább reális célokat tűzz ki magad elé. Ha tudatosan felkészülsz és következetesen haladsz, könnyebb lesz tartanod magad az elhatározásodhoz. Gondold át az étrendedet, és válassz olyan (lehetőleg) szabadtéri mozgásformát, amiben örömödet lelet: bringázz, túrázz, vagy csak szállj le egy megállóval előbb, és tedd meg gyalogosan a maradék távot. Már napi fél óra tempós séta is hozzájárul az ideális testsúly eléréséhez és egy sor betegség kialakulásának kockázatát is csökkentheti.

Ha komolyabb súlyfeleslegtől, vagy akár csak néhány kilótól szeretnél megszabadulni, az étrended összeállítása kapcsán érdemes szakértő segítséget kérned. Számos divatos és hangzatos diéta, csodaszer és módszer kering az éterben, amelyek gyors eredményt ígérnek, de nem mindegy milyen áron! Ha tudatosan megválasztott, lehetőleg személyre szabott diétát követsz, tartósabb lesz az eredmény, és valóban egészségedre válik.




Elakadtál, kérdésed van? Kérdezd szakértőinket, ingyenesen! 


Dietetikus szakértőnk, Anett egyik szakterülete az elhízás. Legfontosabb szakmai feladatának tartja, hogy a hozzá fordulóknak személyre szabott, betegséghez, állapothoz igazított egyéni, követhető diétát alakítson ki, valamint felkeltse az egészségtudatos életmód iránti belső igényt.  


Olvasd el Anett bemutatkozását. Ha kérdésed van, itt bátran felteheted! 

A Biolin személyi edzője, mozgástanítója, Gábor, nem csak élsportólókat készít fel, hanem sikerrel közreműködik mozgásszervi problémák rehabilitációjában is. Szakértőként neked is segíthet tanácsaival, amennyiben egészségesebb szeretnél lenni és az ideális testsúlyt mozgás által (is) szeretnéd elérni.

Gábortól itt kérdezhetsz.


A legfontosabb, hogy szeresd magad!


Az életmód váltásod oka és célja csakis a saját testi- lelki harmóniád megteremtése legyen! Figyelj a belső hangodra, és ne próbálj megfelelni a média által sugallt ideának amely a legtöbb esetben igencsak távol áll a valóságtól. Fogadd el és szeresd magad, élvezd a tavaszt a napsütést, és minden olyan tevékenységet, amelyet a saját egészséged érdekében teszel.

Tegyél rendet a fejedben! Fordulj bizalommal Ádámhoz, klinikai szakpszichológus szakértőnkhöz ha elbizonytalanodnál. 


Feltett kérdésekre 48 órán belül válaszolunk és weboldalunkon tesszük közzé. 


Figyeld blogunkat és Facebook oldalunkat, ugyanis egy hónapon át receptekkel, mozgás és életmód tippekkel, valamint diétát támogató termék-ajánlatunkkal segítünk neked abban, hogy közelebb kerülj-, és el is érd céljaidat. 

Változásra fel! :-)